2015-06-25

Identitetspolitikens nya offer: Nu kastrerar man bögarna


Jag har varit på Deutsches Historisches Museums öppning av utställningen Homosexualitet_er. (Notera betoningen av pluralformen.)

Först blev jag förundrad. Sedan blev jag irriterad. Sedan lackade jag ur. (Men tack snälla tyska skattebetalarna för gratisvinet.)

Detta är en identitetspolitisk soppa. Till att börja med handlar utställningen rätt mycket om sådant som inte är homosexualitet. Eller sexualitet över huvud taget. Istället känns det som om man stoppat in lite av varje som känns politiskt korrekt i en för tillfället trendig förpackning. (Plus att man på ett uppenbart påklistrat sätt vill visa att Tyskland inte har något emot bögar – nu för tiden.)

Folk får ha vilka sexuella preferenser de vill. Folk får tända på vad de vill. Det är helt OK för min del. Men min känsla är att denna utställning gör bögarna en otjänst.

Framförallt handlar min irritation om vad man inte får se.

Utställningen lider en uppenbar brist på glädje, kärlek – och sexualitet.

Och i den del där man bokstavligen talat går igenom ämnet från A till Ö finns många luckor. Sådant som i dag inte är politiskt korrekt, som är känsligt eller kontroversiellt står helt enkelt inte att finna. Även i de fall där detta utgör en viktig del av homosexualitetens historia. Ett slags sexualpolitisk historierevisionism, om man så vill.

Min känsla är att identitetspolitikens och feminismens profeter nu har givit sig på den sista manliga bastionen, homosexualiteten. Nu kastrerar man bögarna – för att få dem att passa in i den sexualfientliga, slätstrukna politiska korrektheten. Vilket gör denna (tidigare) oas av frustande glad sexualitet rätt... osexig.

4 kommentarer:

 1. Finns det något annat man gräver och rotar mer i än köns- och sexualtillhörighet (religion och ras är förstås också poppis med samma påklistrade oviktighet)?
  En slutsats av detta kan vara att ovanstående tillhörigheter spelar en oerhörd roll för dem som menar att det inte spelar någon roll :)

  /Johan

  SvaraRadera
 2. Kan du gå in med på vad som saknas i utstälnningen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. En realistisk bild av pornografins roll.

   Homosexuell prostitution (som ställer hela PK-maffians uppfattning om prostitution på huvudet.).

   Pederasterna, som - oavsett vad man må tycka – har en central roll i den historiska bilden.

   Denna utställning ä en whitewash. Vilket ställer till det. På grund av att det underordnar gayrörelsen ett PK och feministiskt problemformuleringsmnopol.

   Radera
  2. Sedan finns ett problematiskt område till.

   Mer än i rent teknisk betydelse, så har bögar och flator i princip inget gemensamt.

   Det är omöjligt att göra en utställning om manlig sexualitet / homosexualitet ur ett för brett perspektiv.

   (Nu blir jag väl skjuten.)

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.