2015-06-29

Stefan Löfven trampar vatten


Jag har just lyssnat på statsminister Löfvens Almedalstal, i radio.

Ännu en gång missade han ett utmärkt tillfälle att förnya Socialdemokraterna.

Men framför allt var det ledaren för en svag minoritetsregering som talade. Lite åsikter här, något nytt ord där och ett par obligatoriska självklarheter om det grekiska dramat och det säkerhetspolitiska läget. Stefan Löfven trampar vatten, helt enkelt.

För den som ville ha något konkret, nytt eller intressant var det dock 40 bortkastade minuter.

Undrar just när sossarna skall inse att regeringssamarbetet med MP bara gör dem svagare? En ren S-regering skulle ha betydligt större spelrum vad gäller att bygga förslag som går att slussa genom riksdagen.

4 kommentarer:

 1. Lövet missade inte tillfället. Han kan inte förnya något, bara trampa i gamla spår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att du har rätt. Efter Sahlin och Juholt gjaldt det om att hitta en kompromisskandit som kunna sitta still i båten och inte göra stora utsvängninger. Löfven var svaret.

   Radera
 2. Utvecklingsmöjligheter är ett ord som just myntades. Låt mig förklara vad det betyder.. Att man söker efter tekniska lösningar som kringgår det system politiker och bankirer står för. Till exempel är det i linje med utvecklingsmoral att utveckla ett bättre ekonomisk system så som bitcoin och annan kryptovalita som inte kan beskattas eller användas för omoraliska bailouts för banker för skattepengar. Det är även utvecklingsmoraliskt att handla på openbazaar och att köra en ethereum node hemma på sitt bredband. Utvecklingsmöjligheter är även att kring den svenska narkotikapolitiken med nyutvecklad teknik som efterföljarna till silkroad, eller varför inte använda tekniska lösningar för att odla marijuana hemma. Hoppas jag nu klargjort vad som är utvecklingsmoral.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utvecklingsmoral alltså, inte androids utomatiska förslag i början.

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.