2015-07-08

Europaparlamentet: Farage vs. TsiprasDetta inlägg från Europaparlamentet är intressant på flera sätt. (Dock hade UKIP:s Nigel Farage gott kunnat hoppa över de personliga invektiven i talets början.)

Speciellt fångar den grekiske premiärministerns uppsyn min uppmärksamhet. När Farage säger åt honom att ta Grekland ur euro-zonen, med huvudet högt – då ser Tsipras inte det minsta lockad ut.

Det är nog så att den grekiska regeringen inte har några som helst planer på att lämna euro-samarbetet. Det är ju bara att luta sig tillbaka, så tvingas skattebetalarna i de övriga euro-länderna betala.

Samtidigt är ett utträde ur euron och en omstart av landet vad Grekland skulle behöva.

Youtube »

3 kommentarer:

 1. Har ändå en känsla av att om några dagar kommer allt gå tillbaka till det gamla vanliga, och Grekland sitter med ännu högre lån... Och Junker snubblar runt och smiskar sina kollegor på kinden och svamlar vidare.

  SvaraRadera
 2. Ett mått på en politikers mentala korruption är när dom inte begränsar sig till att tala för sitt egen politiska riktning.

  Storhetsvansinne uttrycks genom att tala i allas namn.

  SvaraRadera
 3. Jag har ännu inte hört någon förklara hur ett Grekiskt utträde ur EMU går till. Visst - den grekiska staten kan börja trycka pengar, men euron försvinner inte. Kontrakt uppgjorda i euro försvinner inte. Skulder i euron försvinner inte.

  Tala om på vilka villkor ett utträde kan ske, så kan man börja bedöma om det är bättre för Grekland att stanna kvar eller inte. Annars är det inte seriöst.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.