2015-07-23

Mer svenska skattepengar in i den grekiska ekonomins svarta hål


Utan att ens veta exakt hur mycket pengar det handlade om, gav riksdagens EU-nämnd nyligen klartecken till att låna ut svenska skattepengar till Grekland, med EU som mellanhand.

Nu krävs det plötsligt fem miljarder euro till. Och allt tyder på att riksdagen kommer att öppna de svenska skattebetalarnas plånböcker ännu en gång.

En ny, dyrbar praxis är på väg att etableras.

Så här lär det hålla på fram till dess att euro-zonen tar sig samman och kastar ut grekerna.

Läs mer: Sverige kommer att få betala mer till Grekland »

2 kommentarer:

  1. Man hade kunnat motivera det med "vi behöver stödja grekerna så att de inte svälter ihjäl, samtidigt som vi övervakar att de får ordning på korruption och byråkrati". Då kunde man diskutera om det var rimligt och hur det skulle genomföras. Arbete i flera år för alla våra kära EU-anställda.

    Men att kalla det "lån" är ju befängt. Om jag slänger tusenlappar omkring mig på gatan, inte tusan är det ett lån?

    SvaraRadera
  2. Vid det här laget handlar det inte om lån till Grekland utan om pengar till Greklands långivare. Grekerna själva ser inte röken av pengarna, det går bara direkt till att betala av gamla lån i en skenande karusell, allt för att dölja kreditförlusterna några månader till.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.