2015-08-12

Det förvirrade Sverige


Sverige håller på att bli ett mycket förvirrat land.

För att vissa – förvisso osympatiska – politiska krafter inte skall gynnas tillrättaläggs verkligheten, fakta förtigs och logik ersätts av känslor och löst tyckande.

Detta är kontraproduktivt. Det förstärker rykten, spekulationer och konspirationsteorier. Det undergräver förtroendet för myndigheter och media. Och det ger de krafter man anser sig bekämpa vatten på sin kvarn.

Samtidigt gör den skenverklighet vi omger oss med det svårare (kanske rent av omöjligt) för sansade politiska krafter att ta sig an de problem som ligger framför dem.

Svensk samhällsdebatt måste tillbaka till verkligheten.

8 kommentarer:

 1. Här ett exempel svensk lögnmedia inte rapporterar värst mycket om. http://www.kimmoa.se/rn/visa?UID=7058585 Byt ut kristna mot romer eller muslimer i artikeln så förstår nog alla att det inte hade tystats ner lika mycket.

  SvaraRadera
 2. Tja, det vore för väl. Problemet är att den postmoderna vänstern förnekar existensen av en verklighet, så vart skall de då komma tillbaka till?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt så känner jag också, verkligheten är som den är och det tjänar ingenting till att förneka den lika lite som det gör jorden mindre rund att låtsas som den är platt.

   Radera
 3. Assange har stöd från miljödårar fascister, kommunister och liberaler på en och samma gång. Det är roande.

  SvaraRadera
 4. Här står flosklerna som spön i backen. Är det någon som kan berätta för oss om verkligheten och vems verklighet alla ska anamma för att ni ska bli nöjda?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag orkat hade jag gett dig mängder med exempel, men jämför Sverige 1970 med Sverige 2015.
   Begrunda och gråt......

   Radera
 5. Är 20% av svenska befolkningen osympatisk?
  Jag upplevde osympati när moderaters skyltar vräktes ned i en vänsterkommun för bra länge sen.
  Vad har ändrats?

  SvaraRadera
 6. Det som har ändrats
  är att fascister och nazister övertagit det obildade proletariatets röster och att dom är otrevliga i dessa ideers intresse.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.

Om du skriver anonymt, använd ändå något slags signatur - så att det går att hålla isär kommentarerna vid repliker.