2015-08-29

Regeringen släpper loss tankepolisen


Regeringen har presenterat åtgärder mot terrorism. Inrikesminister Ygeman (S) har en plan.

Bland annat vill regeringen bestämma vilka länder människor skall få åka till – beroende på vilka åsikter dessa individer har.

Jo, jag känner till IS och dess perverterade våld. Men någon ordning får det faktiskt vara.

Lägg gärna oerhörda resurser på att lagföra återvändande IS-krigare och lås in dem så länge det bara går. Men för att kunna straffa någon för ett brott måste brottet i fråga först ha begåtts. I vart fall i en rättsstat.

Man kan inte inskränka svenska medborgares frihet att resa – i vart fall inte utan såpass konkreta bevis för att ett brott planeras att man kan fälla enskilda misstänkta för förberedelse eller stämpling.

Det räcker inte med att man förmodar en person tycker ditt eller datt – eller att någon tror att det kanske kan finnas en risk för att brott eventuellt kan komma att begås. Det duger inte att gissa.

Öppnas denna dörr skapar regeringen ett prejudikat som sedan kan användas lite hur som helst. Skall till exempel drogliberaler få resa till Amsterdam? Det kan man ju tänka sig vad de tänker göra där...

Men det handlar kanske inte så mycket om IS-terrorister. Vad vi ser är hur våra makthavare skruvar upp tonläget – så att tvångsmedel lättare skall kunna användas mot folk som inte tycker rätt.

Dessutom: Med den allt mer allomfattande övervakningsstaten har den härskande klassen nu reella möjligheter att hålla koll på vad folk tycker och vilka de umgås med.

Tankepolis och övervakning. Finns verktygen, då kommer man att använda dem.

(Vill man minska rekryteringen till IS skulle det förmodligen vara en mer effektiv plan att bjuda in unga människor i invandrartäta områden till något slags alternativ gemenskap – istället för att utelämna dem till den samhörighet som religiösa grupper och kriminella gäng kan erbjuda. Var är civilsamhället? Var är Folkrörelsesverige, när det för ovanlighets skull behövs?)

20 kommentarer:

 1. "(Vill man minska rekryteringen till IS skulle det förmodligen vara en mer effektiv plan att bjuda in unga människor i invandrartäta områden till något slags alternativ gemenskap – istället för att utelämna dem till den samhörighet som religiösa grupper och kriminella gäng kan erbjuda. Var är Folkrörelsesverige, när det för ovanlighets skull behövs?) "

  Hahahahaha! Så typiskt, låtsasliberalen Hax sträcker sig efter socialismen så fort något knivigt problem ska lösas.
  Varför bjuder du inte hem dem till dig själv din hycklare? Det är ju såna som du som har släppt in dem hit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi vräker skattepengar över dessa organisationer. Dags att få valuta för pengarna. (När vi ändå finansiersr dem, vilket vi inte borde. Men det är en annan fråga.)

   Radera
  2. Apropå att bjuda hem. I Berlin blir det allt vanligare att folk tar in flyktingar som inneboende.

   Radera
  3. Skulle säkert funka i Sverige också -- om man fick bidragen (fast i Berlin gör de det helt utan sådana motivationer???)

   Radera
  4. Förresten flyktingar... you know.

   Radera
  5. Hycklande socialistisk låtsasliberal, you know.

   Radera
 2. Bra skrivet som vanligt. Den här typen av lagstiftning ett praktexempel på "slippery slope".

  SvaraRadera
 3. Svår balansgång men rättsstatens grunder åter under attack, helt klart. Åsikts- och moralpolitisk lagstiftning är på modet. Alternativen att ge alla medborgare samma möjlighet med skola, boende och arbete för att ha ett alternativ har makten inte mycket till övers för. Hur som helst, bra artikel. medborgarenM

  SvaraRadera
 4. "Bland annat vill regeringen bestämma vilka länder människor skall få åka till – beroende på vilka åsikter dessa individer har."

  Precis som i de forna Sovjetunionen och DDR ...

  SvaraRadera
 5. Med tanke på att Pressombudsmannen gått ut och varnat för indragen yttrandefrihet, om inte folk slutar ventilera sin frustration över 7-klöverpolitikernas galna migrationspolitik,

  http://www.journalisten.se/kronika/ingen-rattighet-att-fa-skriva-pa-en-tidningssajt

  ska vi nog inte bli förvånade om den nyvunna verktygslådan används mot Sverigedemokrater istället för IS-terrorister. IS-terrorister är ju bara missförstådda och behöver vård, stöd och förtur till lägenhet. Stackars rasifierade kamrater som behövs för nymarxisternas fortsatta kamp.


  Mitt förslag:

  Stödjer du IS, oavsett om du rekryterar i Sverige, strider i Syrien eller tvättar kläder, så ska svenska medborgarskapet dras in och du ska inte tillåtas komma in i Sverige i igen. Moskéer som stödjer IS och uppmuntrar till jihadism måste stängas och bidragen till dessa dras in. Se på Egypten, de stängde 27000 moskéer (pga extremism) för ett tag sedan.

  http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2015/03/egypt-endowments-decision-close-worship-places.html

  För att upptäcka dessa krävs ju ett visst mått av övervakning av misstänktas telefoner, fb-sidor etc. Det kommer vi inte komma ifrån.

  Under andra världskriget införde många länder lagar och förordningar som efter kriget monterades ner. Stora delar av den muslimska världen har förklarat krig mot sekulariserade västs demokratier. Inte sedan Hitlers nazi-Tyskland har vårt sätt att leva utsatts för ett liknande hot. Frågan är om vi klarar av att försvara oss denna gång?

  Den ungersk-judiske författaren och förintelseöverlevaren Imre Kertész, som fick nobelpriset i litteratur 2002, riktar nu skarp kritik mot det västerländska etablissemangets beslut att låta Europa byta befolkning genom massinvandring från länder i tredje världen.

  http://nydahlsoccident.blogspot.dk/2015/08/imre-kertesz-om-europas-sjalvmord.html

  SvaraRadera
 6. Viktig avvägning. Rättsstatens principer som vanligt under attack. Övervaka medborgarna i allmänhet är aldrig en lösning. Den dagen alla får lika förutsättningar till utbildning, karriär och bostad har vi kommit långt och kan slippa delar av detta problem. Bra skrivet!

  SvaraRadera
 7. Hej Amenixen.

  ....för övrigt anser jag att den som argumenterar för att nån ska mista sitt medborgarskap omedelbart ska förlora sitt medborgarskap o utvisas till Stockholm o aldrig mer tillåtas komma tillbaka till det Riktiga Sverige.

  Det skulle jag kunna leva med men jag skulle aldrig i mitt liv kunna skriva det jag ju just skrev för då vore jag ju lika ologisk som Amenixen...eller vad det nu var.

  Ha det

  Jan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade du några riktiga argument eller ville du bara stila lite inför Henrik?

   Radera
  2. Ok Amenixen..Du fattade inte det lätta så...jag kortar ner det så du kanske fattar då:

   "....för övrigt anser jag att den som argumenterar för att nån ska mista sitt medborgarskap omedelbart ska förlora sitt medborgarskap o utvisas till Stockholm o aldrig mer tillåtas komma tillbaka till det Riktiga Sverige."

   Enklare än det ÄR det inte..O jag behöver faktiskt inte försöka impa på varken dig eller Hax..Det kallas ju bara logik...Gränsen till Ologik trippde du nyss över frekvent med ditt svar..det var därför jag skickade messet nyss...som du oxå lyckade missförstå...så,,Varfär inte bara försöka förstå att dom som argumenterar FÖR att nån ska missta sitt medborgarskap ÄR en idiot..

   Det ÄR ju enkelt...Nån som förslår det motsätter sig som flesta lagar som finns..framförallt FN:s.

   Jag kan bara tänka mig en Sverigedemokrat som kan mostätta sig detta..men det är ju bara för att så dumma i huvudet är dom...Do har alfdrig sagt att du är en SD:are o jag har därför utgått från det...så jag kan inte tänka mig att du motsätter dig det enkla faktum att jag INTE försöker impa på Hax..Faktum är att jag har en hel del dumheter jag vill påpeka till Hax..Han är faktiskt en liten fan till er i en drel av sina kommentarer...o dom kommer jag att kommentera..

   Puss o kram Amenixen

   Räcker det som "riktigt" argument??

   Du kommer ju bara med idiotier..så får jag fråga, med tanke på ditt svar om du har nåt vettigt/logiskt argument när det gäller dina frågor??

   Hittils är du ju SD o som dom har du inga fakta osv...bara en förhoppning att kunna hitta nåt för at hoppa på nån...eller mig..??

   Men ok..Amenixen:

   Puss o kram Jan

   Radera
  3. Du inleder ditt ganska snurriga anförande med att du ska korta ner resonemanget, men det blev ju mer än dubbelt så mycket blajj istället. Utan att lyckas komma med ett enda konkret argument i sak. Finns egentligen ingenting för mig att bemöta. Så nu sitter du där själv med dina halmgubbar och invektiv. Naken och vilsen. Tramstugget biter inte på "Amenixen".

   Radera
 8. OT: Henrik, jag tror mig ha förstått att du har något slags connection till bubb.la. När jag läste följande i dag ( http://www.svd.se/svensk-feminism-ar-inte-for-alla/om/varlden ) så tänkte jag att bubb.la borde ha en sextonde kategori; "global liberal feminism" eller kanske bara "global feminism". Det förekommer ju naturligtvis sådana nyheter där, eftersom global feminism är mycket mer frihetlig än svensk, men de sorteras lite hipp som happ under de femton gamla rubrikerna IMHO.

  Just an idea...

  // Petra

  SvaraRadera
 9. Den giftiga soppa av wahabbister, halal-hipsters, eller som muslimerna själva kallar dem som underkastar sig muslimskt styre utan att bekänna sig till islam - dhimmis - är extremt destruktivt för ett fredsskadat och naivt land som Sverige.

  Tyvärr vill inte det svenska etablissemanget, med matriarker som t.ex. Ramberg, Romson och Sahlin i spetsen, ännu inte förstå eller inse graden av underkastelse de kommer att tvingas till inom en snar framtid. Då är det slut med både jämställdhet och feminism. Eller kanske de både förstår och vet vad som väntar, men har accepterat att Sverige som nation och vi svenskar som folk ska förpassas till det förgångna, i utbyte mot ett par påsar med guldriyal?

  Tarras-Wahlberg, Ramberg, Sahlin, Löfven, Bildt, Reinfeldt etc. kanske redan har kommit överens med bl.a. husen Saud och Al-Thani (som t.ex. Tarras-Wahlberg nyligen tjänade) bakom lyckta dörrar? Och bortom allmänhetens insyn om vad som väntar svenskar och Sverige?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok Amenixen...

   Nu MÅSTE du förklara dig!!

   Det du nyss skrivit anses av dom flesta som ett typexempel på hur en extrem skriver.
   O jag håller med.

   I stort sett INGET av det du skriver backar du upp med fakta...du säger bara istort sett det TYCKER du...o det ÄR fakta...som bla jag inte håller med om..

   För det förstsa finns det inget "etablissmang" som du drömmer om...det är bara din fantasi..precis som en religiös....
   Det finns faktiskt inte ens en matriark som kallas Ramberg,Romson o Sahlin...Jag lovar Herr Drömmare..OM det var så hade Svenska Folket noterar det..åtminstone NÅNstans...IDAG finns det bara i din hjärna...Du drömmer Amenixen!!

   Har inte en aning om ven du är men du dyker faktiskt rakt in i en antingen tragisk personlig katastrof om du ens har en aning tro på vad du skriver om.

   Sök hjälp är det snällaste jag kan säga..

   Gå utanför DINA gränser o försök förstå att DU inte ÄR varken Sverige eller Världen o att dina åsikter FAKTISKT tyvärr kallas troll...!!

   Är lesen för din skull...
   Du har faktisk koll på min e-post...tycker det är tragiskt hur galen vissa kan bli...Hör av dig...Vi kan ha det skoj...o kan tom ha det skoj med dom flesta männsikor..om du hör av dig..

   Ha det
   Jan

   Radera
  2. Hur kan det gå åt så mycket text till att säga så lite?

   Den främling som inte förstår att han är gäst är en inkräktare.

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.