2015-09-14

Miljöpartisterna är patetiskt principlösa

Miljöpartisterna är fullständigt skamlösa.

Som regeringsparti är de ansvariga för den förda politiken – som ofta är den rakt motsatta jämfört med vad de gick till val på.

Det gäller till exempel ett antal miljöfrågor och inställningen till massövervakningen. (De har till och med röstat ner ett förslag om att utreda samarbetet mellan svenska FRA och amerikanska NSA.)

Och nu är det dags igen.

När Alliansregeringen överförde 500 miljoner från SJ:s vinst till statskassan – då blev det ett djävla liv på gröningarna. Då var det ett svek mot järnvägen och mot alla som reser med den. Då beskyllde man borgarna (möjligen korrekt) för att ha ett kortsiktigt perspektiv på järnvägsfrågorna, för att eftersätta underhåll och för att riskera de resandes säkerhet.

Men nu sitter MP i regeringsställning – och har inget att säga om att man nästa vecka kommer att överföra 1,7 miljarder från SJ till statskassan. [Länk»]

Inte ett ord.

Miljöpartiet har ingen heder. Miljöpartiet har inga principer. Miljöpartiet går med på vad som helst för att få sitta med vid maktens köttgrytor.

10 kommentarer:

 1. Kort sagt som alla politiker!
  Vem är egentligen förvånad?
  Kanske försvinner de i nästa val?
  Men det fylls alltid på med ny dynga.
  Dessvärre.

  SvaraRadera
 2. Här är orginaldokumentet rörandes SJ:s extra bolagstäma:
  https://www.sj.se/content/1/c6/17/70/21/Kallelse-till-extra-bolagsstamma_SJAB_2015.pdf

  SvaraRadera
 3. Vill gärna dela med mig av detta på fb, men undviker gärna att använda just Nyheteridag som källa. Vet du om det finns en bra sammanfattning på detta någon annanstans?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nope. Inte ännu. Du kan ju alltid länka hit... ;-)

   Radera
  2. Här kan man läsa, dock står inte någon originalkälla med i artikeln.
   http://www.op.se/opinion/ledare/miljopartiet-ar-inte-ett-trovardigt-regeringsparti

   Radera
 4. Nyheter Idag verkar ha bättre koll än många andra. T.ex. ryktet som spreds om "halshuggning" hade skett på IKEA, det visade Nyheter Idag att det var falskt. Eller att gripandet vid busshållplatsen inte innehöll "Allah Akbar" utan Polisens "Alla Aktar"

  SvaraRadera
 5. HAX, miljöpartiet är inte helt principlösa men de offrar sitt namn och hela sin politik för att få stänga kärnkraften. De är i sanning ett enfrågeparti fortfarande...

  De har offrat allt inklusive miljön, för sin enda fråga...

  SvaraRadera
 6. Låter som ett extremt parti?

  SvaraRadera
 7. Ett parti som under årtionden inte klarat av grundskolans matematik kommer såklart inte heller att klara av den när de sitter i en regering. Det man gör i opposition ligger trots allt som grundläggande förmåga även med händerna i maktens syltburk.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.