2015-10-09

Flyktingkris på gränsen till sammanbrott


Då har vi kommit till den punkt då regeringen flaggar för tältläger för flyktingar – lagom till den kalla svenska vintern.

Det går visserligen att bo i tält på vintern, med rätt utrustning. Men det är en väldig skillnad mellan att vintervana militärer bor några nätter i tält och att flyktingar från varmare klimat som ofta bara äger kläderna på kroppen skall tillbringa hela vintern – i snö, mörker och kyla – i tält.

Och då är tältfrågan ändå inte det stora problemet. Alla de flyktingar som nu anländer kommer att slussas in i den svenska socialstaten – med en arbetsmarknad som i princip är stängd för de flesta av dem. Det kommer att bli dyrt. Väldigt dyrt.

Man kan tycka vad man vill om invandring och flyktingar. Men detta håller på att gå helt över styr.

10 kommentarer:

 1. 10.000 tält kommer räcka en vecka, sen då? Redan nu vill flyktingarna inte bo på landet - för långt till affärer och nöjen. Polis får tillkallas för att internet saknas. Vi har redan sett asylsökare som vägrar kliva av bussen pga is på marken.

  Någon som tror att det kommer bli tältläger med wifi i Rålambshovsparken?

  SvaraRadera
 2. Lösningen är och har alltid varit den som SD förespråkar:
  https://www.youtube.com/watch?v=wSmEkzQyT4I

  SvaraRadera
 3. Ser att i skrivande stund finns 185 vinterbonade tält att tillgå i hela Sverige

  http://unvis.it/www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article21552399.ab

  Folk som FLYTTAT från tältläger i närområdet för att UNHCR har slut på pengar ska få bo i tältläger här - fast med 20ggr högre kostnad?

  En dos vaccin kostar i Sverige 350 kr, i Libanon kostar det 3,50kr. Billigare och effektivare att hjälpa i närområdet.

  SvaraRadera
 4. Ja det håller på att gå över styr....men kanske kd överlever trots allt....röstade precis att inte dö....att lämna DÖ menar jag. Och i förmiddags så yrkade AKB på att regeringen tillfälligt borde stänga gränserna.

  Så borgerligheten tar små, små och ytterst långsamma steg mot tillnyktring. Trots allt steg i rätt riktning.

  SvaraRadera
 5. Det är til viss del Svenskarnas eget fel att det kommer så många flyktingar. Jag bor på Cypern, några mil från oroshärden, men de kommer inga hit. Pratade med en gästarbetare som trodde att de gav pengar till folk i Sverige. Jag berättade att man också betalar hög skatt, men det gick liksom inte in. Man FÅR pengar... Sverige har skaffat sig en märklig image i de här trakterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Sverige har skaffat sig en märklig image i de här trakterna."

   Tack vare DÖ-gänget och ljugmedia.

   Radera
 6. Det är väldigt tyst från MP som faktiskt har varit den drivande kraften bakom dagens invandringspolitik. Men det är kanske bekvämare att kunna moraliskt posera och samla pluspoäng hos "tyckareliten" än att ta ansvar för och reda ut det kaos som den politika man har drivit fram har orsakat?

  SvaraRadera
 7. Det håller inte på att gå överstyr, det har redan gjort det och nu står statsministern och säger att alla måste vara med och ta ansvar. Va tusan är det ska jag behöva ta ansvar för något jag inte alls känner mig delaktig i?
  Ge regeringen sparken det är väl ändå ett minimikrav.

  SvaraRadera
 8. Det ligger ett märkligt os över ledet som dricker champagne och i andra leder menar på att vi inte har råd att ta emot flyktingar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Löfven vill höja skatten för att dela ut svenska skattebetalares pengar till bidragsnomader. Ganska tydlig signal om att vi INTE har råd.

   Jag tror inte Skyttedal o CO köpte champagne för skattebetalarnas pengar...

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.