2015-11-19

Bitcoin nästa offer i kriget mot terrorismen?


Nybloggat på HAX.5July.org:


På fredagens möte med EU:s inrikes- och justitieministrar kommer man att ge sig på Bitcoin, handel med ädelmetaller och förbetalda kreditkort – i namn av kriget mot terrorismen.

2 kommentarer:

  1. ...och därefter kommer säkert förbetalda SIM, användande av VPN och kryptering att bli olagligt för privatpersoner.

    SvaraRadera
  2. Det ingen verkar tänka på är att, iaf här i Sverige, människor med dålig ekonomi eller betalningsanmärkningar inte k a n använda sig av andra kreditkort än förbetalda. Inte ens ett Visa eller Mastercard kopplat direkt till bankonto, dvs utan kredit, går att få med motiveringen att "du skulle kunna åka utomlands och använda det". Inte heller går det att skaffa sig ett telefonabonnemang i kreditupplysningarnas förlovade land. Det går nte ens att lägga en deposition (vilket man kunde förr). Utan kreditkort kan man numera inte ens hyra en bil.
    Det är annorlunda ute i Europa. Där är kontanter inte något suspekt och vill du ha ett telefonabonnemang, inga problem, ingen som gör en kreditupplysning. Hur tänker de sig att lösa det?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.