2015-11-20

EU-kommissionen vill ha egen hemlig polis


EU:s inrikes- och justitieministrar håller i dag krismöte med anledning av terrordåden i Paris.

I samband med detta passar EU-kommissionen på att lansera idén om ett "europeiskt CIA"...
"Jag tror att det är dags att ta ännu ett steg framåt och lägga grunden till en europeisk underrättelsetjänst. Vi måste bygga vårt samarbete på tillit och effektivitet", säger asyl- och migrationskommissionären Dimitris Avramopoulos på väg in till dagens inrikesministermöte i Bryssel.
Människorna som gav oss EU:s jordbrukspolitik, eurokrisen och regler om mängden kanel i kanelbullar tänker alltså ge sig in i underrättelsebranschen. Vad kan möjligen gå fel?

Sedan kan man ifrågasätta hur mycket koll på potentiella terrorister ett EU-CIA skulle kunna ha i det flyktingkaos som råder. Kanske vore det bättre att lägga resurserna på ett ordnat flyktingmottagande vid EU:s yttre gränser istället?

2 kommentarer:

  1. Får de sina idéer från senaste Bond-filmen eller?

    SvaraRadera
  2. Samma grupp människor som skapade Sovjet och tillsatte alla maktpositioner där skapade EU och sitter på alla betydande positioner här och även i Sverige. I Sovjet hette deras "hemliga" polis NKVD där kommissarierna/bödlarna så gott som uteslutande tillhörde samma etniska grupp vilka slaktade minst 70 miljoner vita ryssar av europeiskt ursprung, sedemera KGB.
    Som sagt, vad kan gå fel?
    Fast jag är övertygad om att det är precis vad de är ute efter..

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.