2015-11-01

En alternativ syn på drogberoendeYoutube »

3 kommentarer:

 1. Eftersom jag själv varit svårt Heroinberoende, så vill jag informera om att teorin i filmen inte stämmer in på någon Heroinist jag någonsin träffat.

  Abstinensen är outhärdlig, man blir verkligen desperat angelägen att få tag i mer, beredd att göra precis vad som helst!

  Och suget efter att ta drogen, fastän man kommit över abstinensen är fruktansvärt starkt under lång tid. Enda som fungerat för mig är NA (Narcotics Anonymous) , vilket förvisso är en gemenskap av drogfria, nyktra människor men innehåller också ett nödvändigt handlingsprogram för att förändra sig själv och sitt liv.

  Även om jag kan hålla med om att sunda relationer med andra nyktra människor är livsviktig, så betraktar jag den filmen som drogliberal propaganda.

  SvaraRadera
 2. @Kalle Enklast är väl legalisering av eget bruk i kombination med fri metadonbehandling, fri statlig förskrivning av heroin till registrerade missbrukare som ej vill behandlas (vilket slagit ut heroinmarknaden och reducerat antalet heroinister i bl.a. Holland) samt annan behandling. Stora resurser skulle kunna frigöras om rättsapparaten i så stor utsträckning som hålls utanför.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt, gratis Heroin till de redan beroende, att krascha lönsamheten och stoppa nyrekryteringen är det viktigaste.
   Droger måste till varje pris hållas borta från de unga.

   Givetvis ska man dessutom tillhandahålla ett antal olika vägar ut ur beroendet för de som ev vill sluta.

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.