2015-11-22

Säpos inkompetens kräver svar


Den 22-åring som häromdagen anhölls misstänkt för att vara terrorist har släppts. Han verkar helt enkelt vara oskyldig.

Från Säkerhetspolisen kommer bara intetsägande kommentarer.

Redan det faktum att Säpo gjorde stor affär av att man jagade 22-åringen kan ifrågasättas. Hade det varit en riktig terrorist hade det kanske inte varit så begåvat att förvarna honom.

Men nu var han tack och lov inte terrorist. Utan en vanlig, hygglig flykting.

Sedan har vi Säpos amatörmässiga hantering – där man inte lyckades stämma av hans identitet och uppehållsort med Migrationsverket, inte ens tycks ha kollat av hans Facebook-sida och inte knackat på hans dörr. Det är uppseendeväckande.

Men den stora frågan gäller den förhöjda hotbild som Säpo flaggat upp. Var det hela baserat på vad man fått för sig om 22-åringen? Eller finns det fortfarande ett förhöjt hot? Av vilken art är i så fall det? Eller ljuger man för att skrämmas?

Här behövs tydliga svar. Men vi kommer knappast att få några. För Säpo (och en hel del politiker) har det ett värde i sig att svenska folket är oroligt.

Länkar:
22-åringen släpps - begärs inte häktad »
Hemliga polisen och "22-åringen" »

11 kommentarer:

 1. Du var inne på delar på sanningen för några inlägg sedan; -Säpo får oklart tips från fransmännen, britterna eller jänkarna. Säpo, som inte är vana vid den här typen av arbete (de är som bekant bäst på att spana på och sabotera för div vänstergrupperingar som konkurrerar för bra med socialdemokraterna) och får panik. Trycket från politiskt håll är mördande. Insatserna monumentala. Smäller det igen så kommer den invandrarkritiska opinionen att nå kritisk massa och kunna besegra de rödgrönrosa åsiktsmaskineriet. Något måste göras. Vad som helst. Det är förmodligen i det skeendet som de hittar "sin" Christer Petterson: "22-åringen". Med dunder och brak slår man till och kan stolt redovisa...ingenting.

  Nu, om jag får spekulera vidare, så sitter alla stilla och håller andan...och väntar. Och hoppas att det här blåser över...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pingvin, du är ett geni! Skrattar mig blå av dina sanningar! Icke att förglömma är nu att SÄPO är underställt regeringen dvs. makten försöker inte ens dölja att det är frågan om "politiskt poliseri"

   Radera
 2. Ger onekligen stoff till funderingar i olika riktningar? Är vi på god väg mot en polisstat? Om Säpo ville testa statsministerns lojalitet fick de ur deras synvinkel ett klart svar. Ville de testa hans ledarförmåga i orostider, har de onekligen uppenbarat en blotta - antingen har han själv helt tappat balansen eller - minst lika allvarligt - tron på sig själv och sin egen förmåga att vinna folkets förtroende för ett mer balanserat beteende. Det är i kristider som rättsväsendet prövas framhåller Hans Brun. Men det gäller i lika hög grad våra politiska ledare.

  SvaraRadera
 3. Det som myndighetssverige är bra på är att jaga Svenskar som gör sitt yttersta för att göra rätt för sig. Skulle man som Svensk göra ett misstag då jävlar slår man till med full kraft för att statuera exempel och dunka varandra i ryggen för gott arbete. Jag har själv erfarenhet av detta. Mitt förtroede för myndigheter ligger på kraftigt minus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste ju ge avkastning att sätta dit folk. Prio alltså på löntagare, fordonsägare och fastighetsägare. En fattig flykting eller tiggare ger inget utbyte, alltså reducerat intresse.

   Radera
 4. Bilden som de släppte kan också ha varit tagen i gms kök...

  SvaraRadera
 5. http://cornucopia.cornubot.se/2015/11/nej-sapo-har-inte-publicerat-nagra.html

  SvaraRadera
 6. Intressanta samtal med SÄPO angående deras insatser mot extremister:

  https://youtu.be/8I7b87tU6iw

  SvaraRadera
 7. Så det är såna här fall de tar in när de säger att de avvärjt flera terrordåd med hjälp av sin massövervakning antar jag.

  SvaraRadera
 8. I Finland heter säkerhetspolisen Supo. Kanske mer rättvisande

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.