2015-12-17

Så får Kina medborgarna att förtrycka varandraVälkommen till den moderna förtryckarstaten.

Youtube: Propaganda Games: Sesame Credit - The True Danger of Gamification »

8 kommentarer:

 1. Scary shit.
  Snart i en demokratur nära dig...?

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Det är bara att applådera. Kina demonstrerar här en insikt i mänsklig psykologi som är häpnadsväckande. Detta kommer att bli en exportsuccé! Spelare över hela västvärlden kommer att klaga, men precis som med spelbolagens och de sociala mediebolagens olika filter för politisk korrekthet kommer man att acceptera även detta. "Måste jag ha en viss 'Sesampoäng' för att få spela titel X? Amen det är ju inte så farligt. Alla andra gör det." Och så vidare med rationaliseringsprocessen. Och tänk när detta kombineras med algoritmer för att hitta politiskt olämpliga fraser och ord - ingen möjlighet att uttrycka felaktiga åsikter eftersom den som har det nödvändiga ordförrådet och därmed förmågan att forma kritiska tankar, redan är socialt utstött. Genialiskt, och enkelt. Med tanke på att 'gamerkultur' inte är annat än klickvälde med pöbelmentalitet så tvivlar jag på att man klarar att stå emot.

  En generation av människor med berättigandekomplex, som själva kräver historierevisionism ('triggerwarnings', 'safe zones' etc) och som är övertygade om att det finns ett objektivt gott gör knappast uppror. Huxley, Orwell och Bradley vinner över Burgess, Gibson och Asimov.

  Fast man kan ju hoppas att det går att infiltrera systemet och pervertera budskapet. Då vinner Monthy Python: "You must all think för yourselves!"

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare
  Ps Om sådana här spel slår igen behövs inte min yrkeskår längre. Vem behöver kunskap i huvudet när staten kan ha den på nätet istället? Sa spindeln till flugan. Ds

  SvaraRadera
 3. Undra om de studerat Sverige?

  SvaraRadera
 4. Snart i Sverige: Samla Värdegrundspoäng! Ingen vill ju ha en dålig värdegrund?!?

  SvaraRadera
 5. "Om någon i Kina tittar, kontakta gärna oss och berätta mer" säger speakerrösten. Vet de inte att Youtube är blockerat i Kina? Alla Google-relaterade sidor är blockerade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad jag förstår läcker den Kinesiska muren rejält och många tar sig ut på youtube etc fortfarande via Tor/vpn etc.

   Radera
 6. Man får ju hoppas att alla med låga poäng samlar sig och blir en alternativ spännande klass som skapar intressant undergroundkultur med egen svart/alternativ marknad. Har inga höga förhoppningar på att detta sker i kina men om det kommmer till väst så kommer jag personligen söka upp andra med låga PK poäng och forma ett alternativt samhälle bland alla hjärndöda slav-zombies.

  SvaraRadera
 7. Förhoppningsvis blir detta en fasad, medans sanningen hittar en annan arena.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.