2016-02-21

Brexit: Boris Johnson vill lämna EU


Enligt uppgift från BBC kommer Londons avgående borgmästare – den populäre och illustre parlamentsledamoten Boris Johnson – att stödja kampanjen för att Storbritannien skall lämna EU.

Johnson själv uppges lämna sitt besked i en krönika som publiceras i The Telegraph kl 23 i kväll, svensk tid. Uppgiften från BBC sägs bygga på en redan bandad tv-intervju.

Om vi utgår från att detta stämmer – då är det en raketstart för kampanjen för ett brittiskt EU-utträde.

Detta kommer inte bara att handla om sakfrågan – utan om vem som skall leda landet. Vid ett nej till EU kommer David Cameron att ha svårt att sitta kvar. Och mot dagens utveckling stärks i så fall Boris Johnsons odds för att bli ny partiledare och premiärminister.

Så frågan om ett ja eller nej till EU håller på att förvandlas till en folkomröstning om vem av Cameron eller Johnson som skall ha nycklarna till No 10 Downing Street. Det förändrar hela spelplanen. Men det kan knappast ha kommit som en total överraskning.

BBC: Boris Johnson to campaign to leave EU »

Uppdatering:Youtube »

1 kommentar:

  1. wow! Ja, där får Nej-sidan rejäl draghjälp. Nu ökar oddsen för att UK stannar kvar i EU.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.