2016-03-18

Tillståndet i nationen – reality checkEtt klipp från Ledarsidorna.se, med Professor Magnus Henrekson vid Institutet för Näringslivsforskning. Det är en mörk bild av framtiden han ser.

Youtube »

5 kommentarer:

 1. Alla som förstod det här för fem år sedan och påtalade vad som skulle hända (defacto frinvandring + generös välfärdsstat i värld med miljarder fattiga) blev kallade för rasister - det är verkligen skamligt -hoppas de som stod i första ledet i mobben får betala ur egen ficka..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är iofs en stor skillnad mellan en situation med måttlig och hanterbar invandring och hundratusentals människor per år.

   Vad gäller välfärdsstaten är vi många som varit kritiska. Men det har varken politiker eller väljare varit intresserade av att lyssna till.

   Radera
  2. Det är sant! Men när Jan Tullberg och senare Tino visade siffror över kostnaderna (som även var påtagliga när invandringen låg på ca 50000/år) så var det många som inte ville lyssna. Att det i stor utsträckning i praktiken handlade om ekonomisk migration var också tydligt om man tex läste Merit Wagers blogg. Men visst situationen var inte ohanterlig som den blivit nu.

   Radera
 2. "Det är häftigt att betala skatt"

  SvaraRadera
 3. Som någon sa så är idioter ovanliga däremot inte kollektiv dårskap..

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.