2016-04-23

Dansa i protest tills regeringen följer riksdagens beslut!


Ingen kan ha missat att riksdagen härom veckan beslutade att skrota danstillståndet.

Eller rättare sagt – riksdagen gjorde ett tillkännagivande om att kravet på danstillstånd bör avskaffas. Det är en helt annan sak.

Nu är det upp till regeringen att fundera, utreda, fundera lite till och sedan kanske eller kanske inte göra något. Sossarna vill inte avskaffa danstillståndet – och regeringen ignorerar inte sällan tillkännagivanden från riksdagen. Så man får nog räkna med att detta är en process som kan ta flera år, om något kommer att ske över huvud taget.

Under tiden meddelar polisen på sin hemsida att det verkligen inte är fritt fram att dansa, bara för att riksdagen har fattat ett beslut. "Riksdagen har inte fattat beslut om att ta bort tillståndet. Polismyndigheten vill göra allmänheten uppmärksam på att det fortfarande behövs tillstånd för att arrangera offentlig tillställning i form av offentlig dans." [Länk»]

Är inte detta ett utmärkt tillfälle för ett folkligt dansuppror?

Dansa på! Låt polisen komma, om de absolut måste. Ställ till med spontandans i den lilla parken framför Rosenbad. Sätt upp en flashmob som plötsligt kör dansklubb på Riksgatan. Ordna långdans runt landets alla polishus. Dra igång conga lines på sossemöten. Och glöm inte att locka dit media!

Låt detta bli folkets sätt att visa att vi är trötta på korkade regler och förmynderi.

Låt oss starta den dansande revolutionen!

2 kommentarer:

  1. Jag är glad att du inte skriver att man skall dansa på restauranger. Om man gör det riskerar restaurangen att bli av med sitt utskänkningstillstånd.

    SvaraRadera
  2. Om riksdagspolitikerna haft lite civilkurage, hade de arrangerat dansparty i riksdagshuset.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.

Om du skriver anonymt, använd ändå något slags signatur - så att det går att hålla isär kommentarerna vid repliker.