2016-04-18

Exit Kaplan – men MP har större problem


Bostadsminister Mehmet Kaplan fick avgå. Det kvar knappast oväntat, eftersom situationen blev allt mer ohållbar.

Men Kaplan är inte Miljöpartiets största problem. Snarare handlar det om att partiet sviker sina principer och sina väljare. Detta är ett faktum, oavsett vad man tycker i de olika sakfrågorna.

Romson & Fridolin påstår att det trots allt är bättre med MP i regeringen, att det hade blivit ännu värre annars. Jag är inte så säker på den saken. Vallöften, principer och program offras hela tiden – på område efter område. Utförsäljningen är total.

Vad skall MP med makt till – om de ändå viker ner sig för sossarna hela tiden?

Svaret är att makten har blivit ett självändamål för MP. Makten att bestämma över andra. Platsen vid köttgrytorna med fina titlar, goda löner och regeringsplanet stand by.

Makt korrumperar alltid. Vilket den som har makt och korrumperas brukar vara den sista att inse. Det går alltid att rationalisera och bortförklara. Man hamnar i något slags tillstånd av förnekelse, där man inte förmår betrakta sig själv med kritiska ögon. Men till sist finns inget kvar.

Det är bara att inse – MP sätter makten före hedern. Därför förtjänar de inte sina väljares förtroende.

3 kommentarer:

 1. http://nyheteridag.se/sentio-april-miljopartiet-tokrasar-samsta-siffran-sedan-2005/

  Mp-bottenrekord, sedan 2005, INNAN Kaplan-skandalen. Att gammelmedia plötsligt frossade i grävet mot Kaplan är anmärkningsvärt, mp:are hittills förskonade och behandlade med silkesvantar, av sina kompisar journalisterna. Ett genombrott för sociala mediernas ökande tryck lär ha bidragit, åsiktskorridoren har fått en rejäl reva, måtte utvecklingen fortsätta, kanske isen är bruten, och mp resp islamismen hanteras med kritiska ögon i fortsättningen.

  SvaraRadera
 2. Hade en relevant och genomtänkt kommentar, men Blogger åt upp den. Matar etern med mer nonsens istället. God afton!

  SvaraRadera
 3. MP är helt enkelt fortfarande ett enfrågeparti, de förhandlade fram en chockhöjning av straffskatten på kärnkraftsproduktion för att vika ner sig i alla andra frågor.

  Rätta mig om jag har fel...

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.