2016-05-13

Miljöpartiet har sålt sin själ


Miljöpartiet har inte förstått vad som gått fel. De vill inte begripa. De kan inte. En sådan insikt skulle nämligen kullkasta partiets vägval och utveckling under de senaste 5-10 åren.

Man kan inte kalla sig feminister och samtidigt relativisera religioner och kulturer som är kvinnoförtryckande.

Man kan inte odla en image av att vara mer demokratiska och humanistiska än andra och samtidigt umgås nära med diktaturer, teokrater och odemokratiska element.

Man kan inte utmåla sig själva som flyktingarnas bästa vän samtidigt som man stänger landets gränser och avvisar tanken på en flyktingamnesti.

Man kan inte marknadsföra en image av att vara Miljöpartiet Classic och samtidigt ducka när det gäller till exempel uran- och kolbrytning.

Man kan inte tala sig varm för mänskliga rättigheter och samtidigt svika totalt i övervakningsfrågorna.

Man kan inte låtsas som man är i opposition samtidigt som man sitter i regeringen och viker sig i allt för sossarna.

Detta handlar inte om att kompromissa. Miljöpartiet har sålt sin själ för att få makt och fina, välbetalda jobb. De är av samma skrot och korn som resten av makteliten.

Allt de åstadkommer på kongressen i helgen är att måla läppstift på grisen. Partiets själ är förlorad.

1 kommentar:

 1. Mp har blivit charmerade av den cirkulära ekonomin där avfall är en resurs som kan tas omhand där det är mest lönsamt. Dessutom hjälper man EU med dess sopberg (godhetspluspoäng) tycker man

  Tyvärr är detta ej riskfritt så Sveriges miljö/medborgare får ökad risk för att exponeras mot t.ex. dioxiner/nanopartiklar samt radioaktivitet (som kriminella kan injicera i sopor)

  En sopförbränningsanläggning där operatören slarvar lite med avscanning av radioaktivitet (eller t.ex tekniskt fel) blir en potentiell "dirty bomb" där stora områden kan bli kontaminerade.

  Vi pratar om en miljardbusiness som växer fram i Sverige med Mps fulla stöd. Västerås har t.ex skulder på 8Miljarder varav ca hälften härrör från sin nya sopförbrännings satsning.

  Risker kan man minska genom adekvata satsningar (som vi ännu ej sett röken av) men det är ändå anmärkningsvärt att Mp godkänner att nya (radioaktiva) ämnen (under gränsvärde) får tillåtas sprida ut sig.

  När nu Mp använder sig av samma retorik som avfallsbranschen har de satt sig i knä på industrin. Fjärrvärme (som kämpar med lönsamhetsproblem) blir subventionerad och tränger bort gröna lösningar. En i stort sett passiv miljörörelse låter detta ske, ivrigt påhejade av politiker, industrin och andra.

  Det är bra för ekonomin och gröna jobb skapas (speciellt som man bortser från kostsam risktäckning och att avfall inte mycket har att göra med biogas/förnybart). Vad medborgaren tycker är mindre viktigt i sammanhanget.

  Man borde väl kunna förvänta sig mer av ett (folkligt förankrat) miljöparti?

  sopfri.nu
  @ingasoopor

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.