2016-06-04

5 Juli-podden 2: EU:s terrordirektiv, Bitcoin och den sociala bubblan

I rask takt presenterar vi avsnitt två av 5 Juli-podden. Inspelad i tisdags.

Tema: EU:s terrordirektiv, den stigande Bitcoin-kursen och åsiktsbubblan i sociala media.Talkning heads på Youtube »

Vi är fortfarande i pilot-stadiet. Learning by doing. Berätta gärna vad du tycker. Och vad du vill att vi skall tala om.

3 kommentarer:

 1. Jag skulle gärna höra mer om vad som egentligen är problemet med Google, Facebook, etc. Hur skulle ett idealt alternativ se ut?

  Jag provade själv att använda Retroshare [1] för några år sen och det funkade ganska bra. Den har messaging, chat, forum, wall, file share, mm. Det var lite konstigt men det är Facebook också (särskilt diskussionsforum). Problemet var att inte tillräckligt många hoppade på. Man behöver komma överens, och sen hoppa gemensamt!

  Och om mormor och hennes katt fortsätter med Facebook så är väl det helt ok att lika hennes kattbilder. Det kan faktiskt vara så att kvaliteten på flödena ökar kraftigt när man går över till ett lite mer exklusivt socialt media. Det kanske är vägen ut ur Facebook? Locka med kvalitet. Som vissa av dom gamla BBS:erna.

  [1] http://retroshare.sourceforge.net/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo... det måste till något slags massmigrering.

   Radera
  2. En sak jag tror man kan utnyttja är att tex Retroshare har fildelning. Även om Netflix/Spotify och dylikt tagit marknaden för film och musik så återstår böcker. Och det finns ett stort värde i att kunna botanisera i en väns bokhylla (man delar bara det som är bra) och inte bara ha "allt" tillgängligt på ett slumpmässigt sätt.

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.