2016-06-05

SD tänker satsa på känslor istället för fakta


Sverigedemokraterna skall satsa mer på känslor och mindre på fakta. Detta säger partitets kommunikationschef till Dagens Nyheter. [Länk»]

Det är förmodligen en framgångsrik strategi. Många människor bryr sig inte om fakta, logiska resonemang eller verkligheten. De ids inte följa eller ta del i en saklig debatt. Och partiet har ju redan nått stor framgång genom att arbeta med känslor – som rädsla och hat.

Frågan är vad mer känslor egentligen betyder. Tänker de bredda sitt känsloregister? Eller tänker de odla hatet och rädslan ytterligare?

Detta sätter fingret på en av de saker jag har svårt för med SD. Skall vi tala känslor – då föredrar jag hopp, kärlek, tillit, harmoni och glädje.

Dessutom är jag svag för evidensbaserad politik, logik och verkliga lösningar på verkliga problem.

5 kommentarer:

 1. Handlar bara om att rädda ett land från undergång. Bevara det som höll ihop samhället. Något som tyvärr redan är för sent. Spana in nästa lågkonjunktur.. på behörigt avstånd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jorå´vi försöker.
   Men det tycks regna så förb-t i Frankrike...
   Alternativ?

   Radera
 2. Om nu SD har nått stor framgång genom att arbeta med känslor – som rädsla och hat. Vad har då övriga partier levt på? Förnekelse av verkligheten?

  Jag är också svag för evidensbaserad politik, logik och verkliga lösningar på verkliga problem. Att ett omoget parti som SD saknar det är illa. I mina ögon är det dock betydligt mer oroande att de mer etablerade partierna också saknar den förmågan.

  SvaraRadera
 3. Utan att försvara vare sig SD eller någon av nedanstående - är det inte så man gör?

  Sossarna 2014: Något håller på att gå sönder i Sverige. (Känslor eller fakta?)

  Ombama 2008: Change you can believe in. (Känslor eller fakta?)

  George Bush 2000 : Compassionate conservatism. (Känslor eller fakta?)

  Bill Clinto 1992: It's the economy stupid! (Känslor eller fakta?)

  Ronald Reagan 1980: Are you better off now than four years ago? (Känslor eller fakta?)

  Etc.

  SvaraRadera
 4. jag raderar bokmärket till din blogg pga inga inlägg godkänns

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.