2017-01-23

Frihet

Andra politiska idéer går ut på att alla skall göra på ett visst sätt, att allt skall vara likadant överallt och att den politiska överheten vet bäst.

Frihet är idén att människor skall ha rätt att göra de val som passar dem själva bäst. Eftersom alla är olika.

4 kommentarer:

 1. "Libertarianism is wanting to grab the world by the pussy but not knowing how to take the hand out of the pocket"

  Okänd polsk inringare till Chris Cantwells anarkokapitalistiska pratshow "Radical Agenda" ang varför Trump når fler framgångar än det fallerande libertarianska partiet sedan 1971.

  SvaraRadera
 2. Tyvärr kommer liberalism aldrig i sin nuvarande form åstadkomma någon verklig samhällsförändring. Varje rörelse som lyckats förändra samhällen har historiskt sett inneburit ett inte oävet mått av "puts, studs och rättning i leden". Detta har den liberala rörelsen inte lyckats åstadkomma och i verkar i många fall vara helt emot. Att se en libertarian förklara sin inställning till droger är som att se en övervintrad hippie som förläst sig på Ayn Rand. Inställningen till migrationspolitik med totalt öppna gränser och människor skall få bo där de vill, är också lite hippie-naiv.
  Mitt bästa råd till libertarianer idag är att kamma sig och se vilka områden det finns en möjlighet liberalisera. Personligen rekommenderar jag att man satsar på övervakningsfrågorna som kan komma att få ny relevans i.o.m maktskiftet i USA.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Jerker fast JUST när det gäller drogerpolitiken så har ju libertarianerna haft rätt hela tiden.. (i alla fall om man bortser från de mest extrema varianterna med heroinsaltat godis på Konsum). /Nietzsche

   Radera
 3. @Anonym23 januari, 2017 22:32
  Nej. Drogpolitiken är ett område där libertarianerna haft fel hela tiden.
  Precis som hippisarna hade fel i samma fråga redan på 1960 talet. Det blev ingen "Peace love and understanding" som de ville. Det blev överdoser, schizofreni och allmän misär för de som över huvud taget överlevde.
  Hade de haft rätt så vore Mogadishu i Somalia och andra städer med fri knarkhandel himmelriket på jorden. Så är inte fallet.
  Drar man dessutom libertarianismen till sin logiska slutsats så är "heroinsaltat godis" något du både borde få köpa och sälja. Kombinera sedan det med libertarianism när det gäller vapen innehav och du har Somalia rakt av. Detta är inget du kan bygga ett samhälle på

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.