2017-01-13

Migration och fri rörlighet i morgondagens EU


Läs min senaste text hos Mårtensson:


En dystopisk spaning.

1 kommentar:

 1. 'Fri rörlighet' översätts nästan alltid som att det vore angeläget med 'noll koll'.

  Den önskvärda rörligheten handlar rimligen om att det saknas administrativa hinder för medborgarnas fria rörlighet mellan länderna, inte att respektive land skall avhändas möjligheten att veta vem som rör sig inom territoriet. Att legitimera sig betraktar jag inte som ett administrativt hinder.

  Det jag röstade ja till 1994 är möjligheten att röra mig mellan EUs länder utan att drabbas av krångliga regelverk avseende boende, arbete och vad jag får medföra mig vid resa, inte rätten att oidentifierad få uppehålla mig var som helst. Inte heller röstade jag för någon rätt att få logga in på respektive lands välfärdssystem.

  Personligen skulle jag inte ha det minsta problem med att gränserna mellan EUs respektive länder vore närmast befästa och jag fick obligatoriskt legitimera mig när jag förflyttade mig mellan länderna.

  Varför är det viktigt att det saknas gränskontroller?

  Dessutom borde man unföra irisavläsning som identifiering av migranter. Skulle omöjliggöra att kliva runt med flera identiteter.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.