2017-02-01

Det var ju för väl...


Västvärlden kan andas ut.

Våra nysvenskar i affärslivet (de är fler än folk kanske tror) är inte längre portade från USA. Ehsan Fadakar får åka och träffa Facebook.

Och exakt just där försvann frågan från medias och allmänhetens radar.

Är detta en säkerhetsfråga? Till 99% – icke. Vad det handlar om är att få till ett migrationsstopp. Folk från vissa jobbiga länder får inte längre stiga på planet till USA. Så enkelt är det.

(Men tro för den sakens skull inte annat än att säkerhetsteatern kommer att biffas upp. Ge oss dina inloggningsuppgifter på Facebook, annars släpper vi inte in dig.)

En och annan människorättsaktivist kommer kanske att fortsätta protestera. Men ingen annan kommer längre att bry sig på riktigt.

Trumpen må ha överrumplat the State Department och Department of Justice – men de återfick snabbt kontrollen, får man ändå säga.

Kvar i skitländerna får folk fortsätta att drömma den amerikanska drömmen.

Det hela har en viss – mörk och cynisk – logik.


Rekommenderad läsning: Scott Adams - The Persuasion Filter and Immigration »

12 kommentarer:

 1. Huvudsaken måste väl ändå vara att Ehsan Fadakar får åka som han vill? Han är ju expert på sociala media på Aftonbladet ju!

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Ett klart tecken på att man tror på öppna gränser är att man saknar lås på ytterdörren, eller ytterdörr överhuvudtaget.

  Vill man ha god fungerande säkerhetskontroll kan man studera Israels och Australiens flygplatssäkerhet och inpasseringskontroll.

  Vill man studera hur det är att resa med Israeliskt pass, eller israelisk stämpel i passet, så finns den informationen - men för svenska intellektuella är judar mindre värda än muslimer.

  Antar att det är högsta ondska av Sverige om vi skulle börja hålla koll på inresta ryssar.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Libertarianer verkar tro på att det är fullfjädrade John Galt-människor som vill flytta till USA. De borde läsa Sowell. Sowell har påpekat att människor inte flyttar som individer utan i grupp. Personer som har bott grannar i Somalia kommer att bo grannar i Sverige.

   Radera
 3. Huvudsaken måste väl ändå vara att Behrang Kianzad får åka?
  Han är ju jurist och expert på allt?

  SvaraRadera
 4. Klassiskt knep. Dra till med ett verkligt drakoniskt beslut och sen blir folk så tacksamma så när du mildrar det lite jämfört med vad de skulle tyckt om du genomfört det senare beslutet från början.

  SvaraRadera
 5. Att en vänsterperson träffar facebook bådar inte gott.

  SvaraRadera
 6. Det är sånt här som får mig att
  tappa tron på libertarianismen.
  Eller åtminstone vänsterlibertarianer
  Som HAX. Läs Hans Hermann Hoppe
  istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lustigt, själv uppfattade jag bara denna post som deskriptiv.

   Radera
  2. Och det var den ju också nu när jag läser den igen. Att vara trött på vänstern och samtidigt läsa bloggar när man är trött gör att man pratar i nattmössan. Men läs Hoppe iallafall. Och med det ber jag om ursäkt och önskar godnatt.

   Radera
 7. Se även Chris Cantwells debatt med Adam Kokesh på youtube för att förstå sprickan inom libertarianismen.

  SvaraRadera
 8. Här är ett annat läsvärt inlägg från Scott Adams (som Twitter försöker dölja): http://blog.dilbert.com/post/156806516721/the-social-media-hive-mind

  Det är ett rätt allvarligt problem när det smygcensureras på det sättet. Speciellt allvarligt för oliktänkande i västvärlden som tror att Twitter är harmlöst.

  Det man bör fundera över är vad syftet är att undanhålla världen Scott Adams tweets.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.