2017-03-14

Bah Kuhnke måste avgå


Kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) har haft huvudansvaret för att hantera frågan om religiös radikalisering och återvändande IS-krigare – i åratal.

Vi har under denna tid haft ett antal olika »nationella samordnare« för sådan verksamhet. De har varit underställda kulturministern. De har synbarligen inte uträttat något av betydelse.

Det förefaller som om de flesta hemvändande IS-krigare inte haft någon annan kontakt med svenska myndigheter än ett flyktigt, frivilligt samtal med Säpo.

Möjligen kan någon enstaka kommun ha gjort något av substans – men som regel verkar inget ha hänt. Inga konkreta planer på att göra något verkar heller finnas.

När Bah Kuhnke ställs till svars om detta svamlar hon bara. Hon har inte greppet. Hon vet inte vad hon sysslar med. Hon har inte brytt sig, i vart fall inte på allvar.

Här talar vi alltså om människor som frivilligt medverkat till mord och våldtäkter. Människor som förtrycker kvinnor och avrättar homosexuella. Människor som anser att de som inte delar deras religion skall dö. Människor som har kämpat för en organisation som ägnar sig åt terrorism på europeisk mark. På fri fot. Vind för våg i det svenska samhället.

Att Bah Kuhnke över huvud taget kan sitta kvar som minister är absurt.

Allmänhetens säkerhet är central verksamhet för en stat. (Till och med för en nattväktarstat.) Här har man misslyckats kapitalt. Men frågan är ändå om inte kulturministerns ignoranta beteende tar priset.

I ett vidare perspektiv kan man notera att regeringen är inkompetent – och möjligen har annat än svenska folkets bästa och dess säkerhet för ögonen.

Det är en viktig fråga, tycker jag.

6 kommentarer:

 1. Du har rätt. Det är en viktig fråga.

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Du säger det redan i ingressen:

  "Kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) har haft huvudansvaret för att hantera frågan om religiös radikalisering och återvändande IS-krigare – i åratal."

  Läs meningen på det andra sättet. Den stämmer på pricken.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare
  Ps Man kan dessutom fullt berättigat hävda att AB-K är identitetsliberalismens logiska konsekvens: rätt identitetsmarkörer och ingen kompetens. Ds

  SvaraRadera
 3. Löfven kommer att behålla AliBaKu och flytta ansvaret till
  Morgan@de-jösstis-deppartment.

  Alice ska vara med och vinna danstävlingen i Almedalen i sommar och fortsätta skratta sig genom livet?

  SvaraRadera
 4. Det låter som om Alice Bah Kuhnke är regeringens problem.Faktum är att regeringen är Sveriges problem.

  SvaraRadera
 5. Disney-klubben tar tag i IS-återvändarproblematiken?

  https://www.youtube.com/watch?v=cRflSSrg6rY

  SvaraRadera
 6. Man skall tro människor om gott.

  Sa Alice.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.