2017-03-01

Öppen data


Den här diskussionen om brottsligheten, vilka siffror som egentligen är rätt och vad de pekar på...

Vore det inte en god idé att släppa all rådata som öppen data – fri för medborgare, media, samhällsdebattörer, politiskt intresserade och andra forskare att botanisera i?

Detta gäller för övrigt all skattefinansierad statistik och forskning. Ge alla fri tillgång.

6 kommentarer:

 1. Jo, det vore väldigt bra. Kommer nog tyvärr inte att hända dock.

  SvaraRadera
 2. "Vore det inte en god idé att släppa all rådata som öppen data – fri för medborgare, media, samhällsdebattörer, politiskt intresserade och andra forskare att botanisera i?"

  Klart att det inte vore.Viss statistik har till uppgift att bevisa politiska beslut.Ingenting annat.
  Alltså skulle en sådan idé kunna gynna de som saknar rätt värdegrund.Skattefinansierad statistik ska aldrig ha den uppgiften.

  SvaraRadera
 3. Precis -siffror och statistik inte politiserade "berättelser"...

  SvaraRadera
 4. Ja alltså bara att använda siffror kan vara olagligt.Peter Springare utreds för olagliga dataslagningar nu när det inte gick med hets mot folkgrupp.Vem vet om han inte pallade äpplen som pojk också? Det är olagligt och borde kunna ligga till grund för sparken åtmindstone om det inte räcker till avrättning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är fullkomligt ointressant med alla dessa f***** perspektiv -fram med siffrorna! Ta med alla variabler som kan framtas: kön, etnicitet bostadsområde IQ whatever.. Sedan kan alla bilda sig en egen uppfattning utifrån önskad statistisk programvara/ modellutformning!

   Radera
 5. Det kan vara farligt att presentera för mycket, beroende på om källorna till statistiken ska vara anonyma, vad det handlar om, och hur mycket, och vilken sorts data det är.
  Jag har skrivit om detta för inte så länge sedan: integritetsnytt (punkt) wordpress (punkt) com/2017/01/19/surveys-anonymity-and-data-sharing/

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.