2017-04-11

Terrorism och svensk byråkrati


Läs min senaste krönika hos Mårtensson:


"Det måste väl ändå vara bättre att hålla ordning på potentiellt farliga människor (speciellt sådana som inte har rätt att upprätthålla sig i landet) än att massövervaka vanligt, hederligt folk? I vart fall om det är vår säkerhet som är syftet med övervakningen."

4 kommentarer:

 1. "Underrättelseuppgifter" är ett vitt begrepp, som också kan innefatta diverse osäkra kopplingar (genom sociogram), allt tänkbart skvaller, eventuella planterade uppgifter från personens hemregim m.m. Givetvis ska inte allt detta registreras på ett sådant sätt att det är åtkomligt för flera myndigheter. Hotbildsbedömningen ska göras av Säpo, som också själva har möjlighet att överta hanteringen av sådana utvisningsärenden. Någon annan ordning bör inte gälla.

  Sedan tenderar debatten efter sådana här dåd att bli alltför snäv. I detta fall, liksom vid morden på IKEA, rörde det sig förvisso om personer som skulle utvisas. Men en annan gång kan det ju mycket väl handla om en gärningsman med annan bakgrund, någon som kanske rentav är född och uppväxt i Sverige.

  SvaraRadera
 2. För inte så hemskt länge sedan, i ett annat Sverige, hade ditt resonemang öppnat för brunstämpling och uthängning.Du hade helt enkelt räknats till de obildade arbetslösa arga unga männen från vischan som inte får ligga.
  Hur känns det?
  Och var var du då?

  SvaraRadera
 3. "Och det måste väl ändå vara bättre att hålla ordning på potentiellt farliga människor (speciellt sådana som inte har rätt att upprätthålla sig i landet) än att massövervaka vanligt, hederligt folk? I vart fall om det är vår säkerhet som är syftet med övervakningen."

  Vi får inte vara rädda för terrorn i det massöppna samhället, men varje kris måste utnyttjas maximalt till att minska den oskyldiga medborgarens frihet och integritet!

  DUBBELTÄNK!

  Rum 101 ,LÄR DIG TÄNKA RÄTT!

  RUM 101 ,LÄR DIG TÄNKA RÄTT!!

  SvaraRadera
 4. Var det ett terorrdåd det som skedde på Drottninggatan eller var det en enskild person vars liv hade rasat samman i och med de avvisningsbeslut som var aktuellt att verkställas just under den tid som detta dåd skedde.
  Det skulle inte förvåna mig om det var en ensam person vars liv hade rasat samman och som upptäkte en olåst lastbil och då fick en fix idé inspirerad av de tidigare terorrdåd som skett ute i Europa tidigare och då aggerade på egen hand i ren desperation.
  Märk väl att ingen terorrgrupp ännu har försökt att ta på sig dådet.
  Att sedan våra sk. ”folkvalda” nu kommer till att använda sig av detta dåd för att införa en massa mer eller mindre intigritetskränkande lagar råder det däremot inga som helst tvivel om.
  Dessutom så är det mycket mystiskt att detta sker strax efter det att EU har gett Sverige stora anmärkningar för det Svenska datalagringen då denna låg/ligger i strid mot EU´s lagar

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.