2018-08-11

Klassiskt liberala partiet till riksdagen 2018!


Alla dagens riksdagspartier vill kunna bestämma att hela folket skall göra som Partiet vill. De vill ha makt över alla andra.

Men det kommer inte att fungera, eftersom människor är olika. Alla har vi olika drivkrafter, övertygelser, behov, önskemål, förutsättningar, preferenser, planer, drömmar och livsprojekt.

Oavsett om det är kommunister, socialdemokrater, socialliberaler, konservativa, nationalister, miljömuppar eller feminister som har makten - så kommer alla andra att bli missnöjda.

Men det finns en politisk idé som går ut på att minska politikens makt över folket och låta människor leva efter eget huvud: friheten.

De som vill skall naturligtvis ändå vara fria att leva i socialistiska samfälligheter, blå-gula hembygdsgrupper, biodynamiska kollektiv eller feministiska fraktioner. Så länge de inte stör, tvingar eller skadar någon annan.

Leva och låta leva helt enkelt. Vilket gör friheten som politiskt projekt unik - att inte vilja styra och ställa över alla andra. Att lämna människor ifred.

I höstens riksdagsval finns ett parti som tar frihetens idéer på allvar. Ett parti som på riktigt vill minska politikens makt. Ett parti som vill återföra denna makt till folket, till individen.

Detta parti är Klassiskt liberala partiet. Det är nästan okänt. Det har än så länge aldrig fått mer än ett par tusen röster. Men det är det enda parti som står i opposition mot den politiska maktapparaten.

Klassiskt liberala partiet är partiet för oss som står på individens sida mot överheten. Ett parti som vi frihetsvänner kan rösta på med gott samvete. Ett parti för alla som fått nog av den härskande politiska klassens makthunger och inkompetenta klåfingrighet.

Klassiskt liberala partiet vilar på principer som är så enkla och tydliga att alla kan förstå dem:
 • Människor skall ha så stor frihet som möjligt.
 • Gränsen för denna frihet går när man inskränker någon annans frihet eller hotar någon annans säkerhet eller egendom.
 • Alla medborgare skall ha lika rättigheter inför staten.
Svårare än så behöver det inte vara.

Därför röstar jag på - och kandiderar jag för - Klassiskt liberala partiet i höstens riksdagsval.

7 kommentarer:

 1. Om jag vill rösta på dig som person i riksdagsvalet, vad exakt skriver jag på valsedeln?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ta en blank valsedel till riksdagsvalet.

   Först skriver du: Klassiskt liberala partiet

   Under det skriver du: Henrik Alexandersson

   Radera
 2. Nej, det går inte, eftersom listan är låst. Måste ha en "riktig" valsedel.

  https://www.val.se/svenska-valsystemet/valsedlar-och-personrosta/rosta-pa-parti-och-person.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åjo!

   https://www.val.se/svenska-valsystemet/valsedlar-och-personrosta/blanka-valsedlar.html

   "Personrösta med blank valsedel
   För vissa partier kan du även personrösta med en blank valsedel. Det är de partier som har kandidater som har lämnat samtycke. Då måste du både skriva partinamnet och kandidatens namn."

   Och jag är ju registrerad kandidat.

   Radera
 3. "Det är olika regler för hur man personröstar beroende på om partiet har anmält sina kandidater eller inte. Har ett parti anmält sina kandidater innebär det att partiet har låst sin lista från att väljare kan nominera andra kandidater. Om du vill personrösta på ett parti med anmälda kandidater måste du använda partiets namnvalsedel. Du kan inte använda en valsedel med bara partinamn eller blank valsedel för att personrösta."

  SvaraRadera
 4. Nya bud.

  Antingen tar man en blank valsedel och skriver Klassiskt liberala partiet på den - inget annat. (Skulle partiet komma in, då lär i princip alla på listan komma in.)

  Eller så skaffar man en valsedel med alla namnen och kryssar den man vill ha in. Mer info om valsedlar kommer här: https://www.liberalapartiet.se/

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.