2018-10-31

Dags för sossarna att ta en time-out


En socialdemokratisk partiledare som får i uppdrag att sondera terrängen för en regeringsbildning - och som efter två veckor står med tomma händer. Inte så mycket som ett halvhjärtat försök. Det hade jag inte riktigt väntat mig, även om det parlamentariska läget är som det är.

Luften har helt enkelt gått ur Socialdemokraterna.

Men det är i och för sig ingen nyhet. Sahlin. Juholt. Och nu en ofrivillig partiledare, som sitter där han sitter för att han inte hann ducka.

Socialdemokraterna, med bara en knapp tredjedel av arbetarnas röster - och mellan 70 och 80 procent av rösterna i vissa så kallade utanförskapsområden. Vad säger det, egentligen?

En åldrande medlemskader - och ett tillflöde i ungdomsförbundet som antingen är marxister, hänger sig åt identitetspolitik eller företräder uppfattningar som är så medeltida att de inte längre går att sopa under mattan.

Fyra år av politiskt korrekt och tramsig symbolpolitik - samtidigt som samhällelig kärnverksamhet vittrar sönder inför våra ögon. En mandatperiod utan varesig intresse eller förmåga att upprätthålla ens illusionen av en fungerande offentlig samhällsapparat. En misskött trädgård som varken ansats eller vattnats.

Sossarna behöver helt enkelt en time-out. Släpp fram några andra ett tag. Gå hem och städa ert eget hus. Våga tänka ett par nya tankar. Kontrollera era premisser. Ta en öl.

Och sluta behandla folket som undersåtar, som skatteboskap och som idioter.

4 kommentarer:

 1. Huvudet på den sk spiken

  SvaraRadera
 2. De är fortfarande största parti, folket vill att de ska bestämma, så låt dem regera in i kaklet. Snart kommer en tung lågkonjunktur och ett muslimskt parti att rösta på, och DÅ är det finito för (s)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, är inte S ett i mycket muslimskt parti redan?
   Hälsningar från en som läser Expressen.

   Radera
 3. Vad har du för alternativ? Skall vi återgå till feodalväldet, men en kung i toppen?

  "Och sluta behandla folket som undersåtar, som skatteboskap och som idioter", kan likväl gälla den så kallade "Alliansen" och de ännu längre ut till höger.

  Sådant tänk, och handlande, hos våra folkvalda, föder förakt för demokratin, gynnar demagoger och diktaturkramare.

  Vi gräsrötter måste engagera oss i det samhälle vi lever i. Annars skapas det förutsättningar för återgång till slavsamhället, där folkflertalet blir förslavade, det s.k feodalsamhället.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.