2018-11-16

Det behövs ett svenskt Fox News!


Det är en absurditet att Sverige har statsägda media. Men med den nya skatt som riksdagen just klubbat står »public service« starkt. Tyvärr.

Det är också en absurditet att staten subventionerar tidningar genom presstödet. Pressen skall stå oberoende. Pressen skall granska makten - inte äta ur dess hand.

Man kan även konstatera att den svenska journalistkåren har politiska sympatier som lutar mot det röd-gröna. Vilket möjligen är en del i en medveten strategi för att besätta samhällets kommandohöjder.

Det är bara att inse att dagens media är i överhetens och vänsterns händer.

Så intressant.

Därför skulle det behövas ett alternativ, en motvikt.

Här fyller sociala media, bloggar och medborgarjournalistik en viktig roll. Problemet med dessa mediekanaler är att de i princip aldrig får något ordentligt, samlat genomslag. Inte på samma sätt som en stor nyhetsportal som till exempel Sveriges Radio eller Aftonbladet.

Vad Sverige skulle behöva är en motvikt till dagens medieportaler. Något slags Fox News. Fast i en svensk kontext. En röst som är tillräckligt stark för att höras genom bruset. Som även når vanligt folk.

Ett sådant projekt kan vara helt och hållet online-baserat, eftersom Sverige är ett extremt uppkopplat land. Så overheadkostnaderna går att hålla nere - jämfört med att driva en traditionell tv-kanal eller en tidning.

Projektet kan leva i symbios med alla dagens frihetliga och borgerliga bloggare, podcasters, Youtube-profiler, tankesmedjor, debattörer och akademiker. Det är ju inte alternativa åsikter och material som fattas - utan en stabil och slagkraftig plattform.

Vore inte det en skojig idé?

7 kommentarer:

 1. Vårt lilla initiativ

  Www.swebbtv.se

  SvaraRadera
 2. Intressant!
  Nu fiskas det inte bara i grumliga vatten, vad behöver Hax härnäst?En Svensk Trump?

  SvaraRadera
 3. Själv tycker jag kvartal.se utgör ett uppfriskande alternativ till public service. Om bara resurserna fanns såg jag gärna att de expanderar ytterligare.

  SvaraRadera
 4. Var det inte precis det som var ambitionen med bubb.la från början?

  SvaraRadera
 5. Eller tv100.se som har sänt nyheter och kommer dagligen göra det.. styr upp det maila info@tv100.se

  SvaraRadera
 6. bubb.la och radio.bubb.la hade som uttalat mål enligt Martin Eriksson att bli ett Svenskt Fox News. Både Martin och hans fru Sofia är Anarkokapitalister mest inspererade av Hans-Hermann Hoppe.

  Dock ska jag säga att ett nytt Fox News som ett mainstream alternativ inte är ett bra alternativ. Foxs News är bara ytterligare en
  del i mainstreamnarrativet även om dom tillsynes är ok med sänkta skatter och presenterar viss konservativ sans etc. Men under Irakkriget så var dom neocons och inte alls frihetliga. Det var efter Ron Paul vågen som dom hakade på trenden av att vara en opposition för frihetliga och konservativa tankar. Och det är iofs bra att sådana tankar gått ut i mainstream media också. Men imorgon kan dom, som all mainstreammedia ändra sig igen och ge ett annat script till programledarna. Då sitter dom och skrattar att "höhö dom tokiga libertarianerna, mer krig nu, att höja skatten tillfälligt är nödvändigt!"

  Lite mer om varför Fox News är och förblir mainstreammedia
  https://www.zerohedge.com/news/2018-11-14/fox-news-joins-cnn-lawsuit-against-trump-white-house

  Med fördjupning av styxhexenhammer666
  https://www.youtube.com/watch?v=O96K2YqZF1s

  SvaraRadera
 7. Det finns en hel del initiativ och duktiga opinionsbildare, men vad som krävs är en gemensam kanal/hemsida.

  Det är (ny)liberalismens förbannelsen. Vi ska alltid köra vårt eget race, men det som behövs för att ändra opinionen är att vi går samman.

  Det är så människor funkar. Grupptryck påverkar mycket mer än goda argument och sen gäller det att göra materialet lättillgängligt.

  Gör en kanal som sänder 6 timmar varje kväll (18-24) med fasta slots. Det ska självklart gå att väla individuella program, tänk som SVT play,men det ska gå att bara slå på och låta gå. Programmen kan produceras av olika personer.

  Fördelen är att det blir mycket enklare för folk att upptäcka och komma ihåg än 60 olika youtube kanaler.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.