2019-01-26

Axess TV: Ny regering klar – vad händer nu!?Axess TV:
"Hur kommer uppgörelsen mellan S, MP, C och L att tåla mötet med verkligheten? Hur hållfast kan den bli? Folkbladets chefredaktör Widar Andersson och PM Nilsson, politisk redaktör i Dagens industri, analyserar det nya läget i svensk politik."
Youtube »

1 kommentar:

  1. Antingen spricker regeringen direkt, tänk närmsta 6-12 månaderna, och då utlyser Löfven extra val (för att hindra Kristersson att få makten), eller så sitter han mandatperioden ut.

    C + FP kommer inte fälla Löfven senare då de är för insyltade i samarbetet och FP inte har råd med två valrörelser tätt inpå. Möjligtvis lägger C+FP ner sin röst och släpper fram en M+KD budget igen och sen återupptar förhandlingar med S. Avstod de från att fälla Löfven under hela förra mandatperioden (utan att få något i utbyte, även efter att DÖ sprack) så kommer de inte göra det nu.


    Det bästa maktpolitiska draget för M nu är att gå i marknadsliberal riktning och triangulera C, FP och SD. Man kan lägga fram ekonomiskt liberala förslag på migrationsfrågan, t.ex. kräva att etableringsbidrag, dagsersättning, bostadsbidrag mm. avskaffas/eller ersätts med lån, tänk som studielån, för de som invandrar.

    Det kommer gå hem bland SDs väljare då det upplevs som stramare invandringspolitik, men även även hos en del väljare i C + FP som vill ha (marknads)liberala lösningar.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.