2019-03-03

Jag kandiderar till Europaparlamentet för Klassiskt liberala partiet


Klassiskt liberala partiet har haft vänligheten att föra fram mig som kandidat i vårens EU-val. Till att börja med får jag tacka för förtroendet.

Rösta på mig och jag skall göra allt jag kan för att sätta stopp för onödig överstatlighet, centralstyrning och kommandoekonomi i EU.

Rösta på mig och jag skall göra allt jag kan för att återföra EU till ett mellanstatligt samarbete - mellan suveräna nationer - som verkar för fri rörlighet för varor, tjänster, människor och kapital. (Och vad gäller den fria rörligheten för människor skall existerande regler tillämpas. Vi européer skall ha rätt att bo var vi vill i EU. Men inte på andras bekostnad.)

Rösta på mig och jag skall verka för att färre beslut fattas centralt av EU - och att makten decentraliseras till lägsta möjliga nivå. Där det är möjligt, ända ner till den enskilda individen.

Rösta på mig och jag skall ta strid för våra medborgerliga fri- & rättigheter, rättsstatens principer, det fria ordet, fri information och ett fritt och öppet internet.

Rösta på mig och jag skall bekämpa den korporativism som råder när EU:s politiker och olika särintressen gaddar ihop sig mot folket och mot den fria marknaden.

Rösta på mig och jag skall bekämpa EU:s byråkrati, klåfingrighet, slöseri, fusk och svågerpolitik.

Rösta på mig och jag skall göra frihetens röst hörd i EU.

Vad jag anser om Sveriges EU-medlemskap? I sak vill jag att vi lämnar EU - om unionen inte går att rulla tillbaka från ett överstatligt till ett mellanstatligt samarbete. Men det är faktiskt inte en fråga för EU-valet. Den avgörs av riksdagen och är därför en fråga för riksdagsvalet. Nu gäller det att få folk på plats som kan göra motstånd mot alla de galenskaper EU hittar på. Min inställning är: Gör om. Gör rätt. Eller gå ur.

Jag kandiderar till Europaparlamentet för att ifrågasätta och käfta emot. För att beslut skall baseras på fakta och för att de skall respektera den enskilda individen och hennes naturliga rättigheter. För att erbjuda ett klassiskt liberalt, ideologiskt anständigt EU-kritiskt alternativ. Vilket är vad jag tror att många människor efterfrågar.

Klassiskt liberala partiet är ett litet parti med små resurser. Om detta skall flyga - då bygger det på att internets frihetsvänner engagerar sig i kampanjen. För att få ett av de 20 svenska mandaten krävs minst 250.000 röster.

Och om inte annat är Klassiskt liberala partiet ett alternativ som alla frihetsvänner kan rösta på med gott samvete.

Länk: Klassiskt liberala partiet »

4 kommentarer:

 1. Du har min röst, man får göra det som är rätt, även om utsikterna till framgång är obetydliga. Vem vet, någon gång kanske folk kvicknar till och slutar upp med Lesser-of-two-evils-väljandet? Kör hårt!

  SvaraRadera
 2. Ännu ett mini-parti?
  Vad ska man säga?
  Lycka till?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns många partier i Sverige med snarlik politik. Det finns dock bara ett parti som är libertarianskt och kämpar för individens rätt till självbestämmande. Därför hamnar min röst på HAX och Klassiskt liberala partiet.

   Radera
 3. Henrik. Jag har följt dig till och från i 10 års tid eller så. Jag önskar dig all lycka och hoppas att du tar dig in i EU- parlamentet. Jag tror att du är nödvändig där. Men min röst får du inte, emedan du är allt för centristig. Jag tycker om dig, du är en frisk fläkt i ett annat politiskt ökenlandskap. Men... Varför är du så in i H-e sossig?
  Vindarna har vänt.
  All lycka till dig!

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.