2019-05-06

Internets frihet måste försvaras mot EU!


Det måste bli ett stopp för EU:s ständiga försök att begränsa informationens och internets frihet!

Internet är centralt för det offentliga samtalet, demokratin, kulturen, forskningen och nyhetsförmedlingen. Internet ger människor världen över omedelbar tillgång till stora delar av mänsklighetens samlade kunskap. Internet är en revolution för den fria ekonomin - genom att ge konsumenter tillgång till ett globalt utbud och alla företag (stora som små) en global marknad som är öppen dygnet runt, året runt. En mänsklighet uppkopplad till ett globalt nätverk skapar en kritisk massa som ger oss spontant samarbete, utveckling och framåtskridande.

I mer än tio års tid har jag följt och jobbat med EU:s nätpolitik. Under den tiden lyckades vi bland annat stoppa förslaget om att förbjuda anonymt bloggande, den franska idén om att stänga av fildelare från internet utan föregående rättslig prövning - och ACTA-avtalet, som krävde att nätoperatörerna skulle bli nätpoliser.

Så jag vet hur systemet fungerar. Och jag vet hur man kastar grus i maskineriet när politikerna vill begränsa nätets frihet. Men för att effektivt kunna försvara ett öppet internet behöver man vara på plats i EU-apparaten. Därför hoppas jag att du röstar på mig i EU-valet den 26 maj.

Fri information är ett motgift mot politikens auktoritära tendenser. Med ett fritt och öppet internet kan vi återföra makt från politiken och byråkratin till individen.

EU är med sin överstatlighet, centralstyrning och politiska klåfingrighet ett hot mot vår frihet. För vår egen skull borde Sverige gå ur. Men så länge vi är med måste vi ta fighten mot unionens alla galenskaper. Därför behövs vi frihetsvänner i Europaparlamentet.

- o -

Jag kandiderar till Europaparlamentet, för Klassiskt liberala partiet i EU-valet den 26 maj. Du kan beställa valsedlar på hemsidan - eller ta en blank valsedel och skriv »Klassiskt liberala partiet« på den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.