2019-11-10

Klimat-diktatur?


Det är ju knappast som att svenska folket kommer att börja duscha kallt på mornarna för att rädda klimatet.

Folk kommer knappast sluta äta Spagetti Bolognese, köttbullar eller att grilla biff av klimatskäl.

Människor som bor på landet kommer knappast att sluta köra bil för att komma till jobbet, affären eller vårdcentralen.

Och folket kommer knappast att acceptera att idiot-stoppad tillväxt i klimatets namn resulterar i minskat välstånd.

Speciellt inte som regeringen driver en politik som leder till att fullt fungerande, CO2-fria kärnkraftsreaktorer stängs helt i onödan.

Och inte heller då de globala klimatmålen ändå inte kommer att nås - eftersom länder som Kina och Indien kommer att öka sina utsläpp.

Då återstår bara att leva i knapphet av »moraliska« skäl, utan att det gör någon nytta i det stora hela. Vilket känns som ett svårsålt budskap.

Så han kanske är något på spåren - Miljöpartiets ledamot i Europaparlamentet, Pär Holmgren. Den alarmistiska klimatlinjen kommer inte att gå att genomdriva under demokratiska former.

Vilket förmodligen inte kommer att hindra MP & Co från att försöka ändå.

7 kommentarer:

  1. Planetens CO2 halt har legat runt 1200 ppm under stora delar av livets existens. Nu ligger vi runt 400.. av nån anledning. Gissa vad man ställer in CO2-halten på i kommersiella växthus? Jo, just 1200..
    Även om man fortfarande tror att människans minimala bidrag till variationen i CO2 skulle påverka klimatet så finns det ingenting som säger att det ens skulle vara negativt i såna fall..

    SvaraRadera
  2. Det som också gäller är ju att leva med så låga fotavtryck, så att det kommer under årsbehoven för ett enda jordklot. I så fall måste de som delningsekonomiskt vill samverka inom < en km² av kvartersområden/tätorter i stort dela på användningen av sällan-använda grejer och fordon. Med appar för IoT bör detta kunna bli lika enkelt som att hyra el-sparkcyklar dygnet runt (24/7). Med ömsesidig teknikupphandling (av monterbara delar enl. IKEA-konceptets platta paket) bör kunna medföra att all montering, reparationer, byte av slit-delar, återanvändning... samt total demontering och... inte minst SORTERING för kvalitetssäkrad återvinning, prolys för kolinlagring samt krossning av keramik osv... (så att det förödande oskicket med dessa containrar varje månad där allt som skrotas hamnar i enda katastrofal röra!!) Görs alla beställda uthyrningsgrejer så att hållberheten (med byte av slitdelar) håller tio ggr så länge (> 50 år?) och 20 använder samma grejer som tidigare enstaka hushåll så kan ju produktionen över tid... successivt steg för steg minskas till < HUNDRADELEN över hela klotet...!!?

    SvaraRadera
  3. Alla dessa klimatfascister. Det värsta är att de hyllas av det politiska och mediala etablissemanget. Kan klimatfascismen stoppas, eller har vi nått en "tipping point"?

    SvaraRadera
  4. Vi behöver ekonomisk tillväxt och teknisk utveckling - så att vi har råd och verktyg för att möta eventuella konkreta klimathot. Och för att utveckla nya, bättre bränslen, nya sätt att producera el och nya sätt att spara energi.

    SvaraRadera
  5. Hej, får jag fråga vilken tidning som den publicerades i?
    Jag brukar undvika alt-media eftersom angivande av dom som källa brukar leda till avledande sidodebatter.

    SvaraRadera
  6. Ursäkta anonymiteten gammal alias som dyker upp ibland.
    Nåväl till saken och ifall vi minskar detaljrikedomen och bara titta på bottom line.
    El kostar pengar och elpriset såväl som nätpriset ökar och det är väl välkänt att detta görs därför att för klimatets skulle så måste vi använda "förnybar" elproduktion såväl som utsläppsfri produktion.....
    Nu är ju den beska sanningen att ny kärnkraft kostar, LCC, hälften av wind uhtt reserveffekten och nätutbyggnaden....'MEN vår elkostnad består till hälften av skatter..... 100 miljarder typ....OM nu elpriset dubblas vad händer med statens skatteintäkter? Jo de dubblas också om vid en ökning med 3 gånger ... man hisnar.... och N.B. antal dödade pga kärnkraft per PWh är i särklass lägst pga kärnkraft.... OCH det är just detta som statens såväl som vindindustrins propaganda syfter till....

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.