2019-12-19

Sista striden det är


Det går naturligtvis inte att säga säkert, men jag får en känsla av att socialismen sjunger på sista versen. Vilket i så fall är självförvållat genom att den rör sig allt längre vänster ut på ett fullständigt världsfrånvänt sätt.

Se på Demokraterna i USA. Eller Labour i Storbritannien. De håller på att radikalisera sönder sig själva - vilket knappast är förtroendeingivande.

Folket, det vill först och främst att saker och ting skall fungera och att vi får valuta för skattepengarna - inte bli påtvingat en massa vänsterideologiska experiment.

Stegvis skruvas tonläget upp, då en allt större del av vänstern själv börjar skönja vägs ände. Vilket gör den desperat och beredd att slåss för sitt liv.

Inse till exempel vilken jätteverksamhet den skattefinansierade NGO-svängen, biståndsindustrin och kulturen är. Det är andras pengar som vänstern använder för att försörja sina kompisar. Pengar som kanske fryser inne om vi får en regering som noga hushållar med skattemedlen. Då blir det kris. Vänsteraktivister har också amorteringar och underhållsstöd att betala.

Därför kommer ett regim- och paradigmskifte helt enkelt inte att accepteras av vänstern.

Det kan bli stökigt.

1 kommentar:

  1. Uppsnappat på Twitter:

    Matthew Goodwin
    @GoodwinMJ
    Centre-left at latest election

    UK Labour
    Lowest seats since 1935

    Austria
    Lowest since 1945

    Germany
    2nd lowest since 1949

    France
    Lowest ever

    Italy
    Lowest ever

    Netherlands
    Lowest ever

    Sweden
    Lowest since 1908

    Finland
    2nd lowest since 1962

    Maybe it's not just about Brexit?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.