2021-09-07

Sossestaten


Socialdemokratin har sina ideologiska rötter i en rörelse som genom historien visat sig vara usel på att respektera människors rätt till liv, säkerhet och egendom. 

Jag säger inte att Socialdemokraterna vill skapa en totalitär stat. Men de kan ha väldigt auktoritära drag.

En socialistisk stat i vilken alla har lika mycket går inte att upprätthålla utan ett betydande mått av våld, förtryck och misshushållning. Se historien för referenser.

Största möjliga materiella jämlikhet genom omfördelning är trots det sossarnas övergripande ideologiska mål, eller hur? Alla skall med. Frågan är bara hur mycket tumskruvarna kommer att behöva dras åt.

Sossar är aldrig så glada som när de får ändra på folk. Skapa den nya människan. Omskola oss. Kom inte och säg att SVT inte försöker.

Den statliga televisionens och radions stora talang är att ändra premisserna. Cognitive reframing. Att flytta referensramarna. Kommer ni ihåg hur Carl Bildt som minister ofta behövde rätta reportrarnas frågor, när dessa byggde på felaktiga grundläggande antaganden?

Men åter till sossarna. De ägnar sig åt ideologiska experiment istället för att se till att sådant som är viktigt fungerar. Och så kan vi faktiskt inte ha det.

Jag anar en ovilja hos den sittande regeringen att ta till sig information, rationella argument och enkel logik. Plus en allmänfarlig inkompetens. Och en abnorm fixering vid makt. Det är rent av lite DDR-vibbar över det hela.

Den svenska socialismen är inte förenlig med verkligheten, den heller.

(Notera: Bylund, inte Bolund)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.