2008-02-26

Bona fide?

I USA är det väldigt viktigt att de bevis polisen samlar in införskaffas på ett korrekt sätt.

Så är det inte riktigt här i Europa.

Den tyska skattehärva som just nu nystas upp bygger på att tysk säkerhetspolis köpt uppgifter som stulits från en bank i Lichtenstein.

Detta borde få en del varningsklockor att börja ringa. Till att börja med kan man undra vad säkerhetspolisen har för intresse i denna affär. Sedan är det vanskligt att förutsätta och omöjligt att kontrollera om alla uppgifter är korrekta, när det handlar om stöldgods. Vilket i sin tur leder till att man inte heller kan veta om information tillförs eller tas bort i materialet.

Det kommer att bli intressant att följa denna historia. Speciellt som det verkar som om den kommer att få förgreningar till Sverige.

Länk »

1 kommentar:

  1. Fast visst innebär den fria bevisföringen i svenska domstolar att man å ena sidan kan införa vilket knas som helst ibland "bevisen" men att man å andra sidan tvingas bedöma trovärdigheten individuellt för varje "bevis" som anförs?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.