2008-02-12

Finns det sojakorv i Nordkorea?

"Vilken planekonomi har skapat punkband, nithalsband, nagellack, kravmärkt, lagliga oppositionella demonstrationer, miljöbilar, sojakorv, skateboard eller alternativfilm? Che Guevara blev kändis genom sina brott mot mänskligheten i Kuba och i Afrika, men där har befolkningen inte råd att köpa kläder med tryck. Istället fyller de klädbutikshyllorna i alla marknadsekonomier."

MUF-ordföranden Niklas Wykman glänser till på SVT Opinion – i en artikel som tyvärr ändå landar i att han vill bestämma hur andra skall se ut och bete sig.

Länk »

3 kommentarer:

  1. Ja man blir så trött. Karln talar om behovet av "individualism" och sen talar han om vad vi skall göra.
    Snacka om gökunge. Varför är han inte med i miljöpartiet eller vänsterpartiet istället? Floskler om de "vita medelålders männen" är ju en gammal radikalfeministisk slogan från vänsterkanten. Och visst är det en form av rasism att demonisera grupper istället för att som Martin Luther King på sin tid tala om att bedömma folk efter deras karaktär istället dvs individuella beteenden.
    Om Wykman vill cykla och äta morötter må han göra det men låt oss andra individuellt bestämma själva hur vi vill ha det.

    SvaraRadera
  2. Här ser vi effekterna av sossefieringen. Måddan har hur rätt som helst när hon säger att Sverige måste "avsossefieras".

    MUF o moderåttorna och hela alliansen har gått vilse i reglerings- och förbudssamhällets (socialismen) mörker.

    SvaraRadera
  3. Niklas Wykman är ingen individualist. Äta grönsaker och åka buss är ju vad vi alla förväntas göra. Vad vi förväntas göra av staten. Mer etablissement blir det knappast. Individualist kan han möjligen kalla sig om han börjar röka, äter brasiliansk biff, tar på sig seglarskor (ingen har faktiskt gjort det på 20 år) och köper ordentligt bensinslukande bil. I dag är han ungefär så mainstream som man överhuvudtaget kan bli. De enda han lyckas provocera är sådana som faktiskt trodde att MUF stod för individualism. Alla andra skrattar gott, då konformismen vunnit över motståndets sista bastion.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.