2009-03-18

FRA: Utredningen läggs ner?

Chefsåklagare Tomas Lindstrand rekommenderar JK att lägga ner den förundersökning som pågår om brott mot tystnadsplikten – efter att information läckt från FRA till Sveriges Television. (Titan-läckan.)

Frågan är om detta även gäller den utredning som sattes igång när denna blogg publicerade uppgifter om hur FRA registrerat svenska medborgare på lösa grunder?

Och om så är fallet – är det då bara jakten på läckan (här handlade det om uppgifter från Säpo) som är över? Jag är ju anmäld för att ha publicerat informationen. Från åklagarna har jag inte hört ett ljud. Vi får väl ringa dem och kolla...

Länk»

Läs mer hos Klamberg.»

3 kommentarer:

  1. HAX säger:
    "Vi får väl ringa dem och kolla..."

    Samtidigt säger BatongJohan(FP):
    "Igår blev det klart att moderaterna lägger ner sig vad gäller lagringstider för Trafikdatalagstiftningen som vi är tvungna att genomföra. Jag tillhör dom som menar att trafikdata måste kunna användas för att bekämpa allvarliga brott. Våra telefoner är fantastiska för att att kunna kommunicera idag. Men de används också av den grova brottsligheten för att kränka andras liv, egendom och integritet. Redan idag samlar ju de flesta bolag våra telefonfakturor betydligt längre än ett år."
    http://johanpehrson.blogspot.com/

    SLUTSATS Bäst låta telefonen vara.

    SvaraRadera
  2. Åklagaren har alltså kommit fram till att FRA gjorde fel när de hemligstämplade dokumentet.

    Det var i och för sig ingen överraskning. Men det är ju bra om en hyfsat oberoende granskare, alltså JK, kan slå fast det officiellt.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.