2009-11-10

Lästips

Newsmill skriver Jan Kallberg att Berlinmuren hade stått kvar i dag - om svenskarna hade fått bestämma.

I Expressen går Johanna Sjödin till angrepp mot det föreslagna tittförbudet, vad gäller barnporr.

På Second Opinion skriver Camilla Hermansson om medias problem när det gäller att rapportera om katastrofer.

SvD Brännpunkt riktar professor Ingemar Nordin kritik mot FN:s klimatpanel, IPCC.

Och vad vore dagen utan ett litet bråk om Ayn Rand? På ena sidan, Svenska Dagbladets nykonservative ledarskribent Johan Wennström. På andra sidan Rand-vännerna Johan Norberg och Mattias Svensson.

6 kommentarer:

  1. Det var orättvist, mot Dan Brown. Jag skulle snarare jämföra gumman Rand med L. Ron Hubbard.

    SvaraRadera
  2. Nej förlåt det var orättvist av mig! Ayn Rand var faktiskt en mycket bättre författare än både Brown och Hubbard. The Fountainhead är en suverän bok.

    Men det gör henne till filosof lika mycket som det gör Hubbard till profet.

    SvaraRadera
  3. På Newsmill skriver Jan Kallberg att Berlinmuren hade stått kvar i dag - om svenskarna hade fått bestämma.


    Både du och artikelförfattaren formulerar er på ett sätt som ger läsaren uppfattningen dels att Sverige var en diktatur på 80 talet och att mer parten av alla svenskar tyckte att Östyskland var ett trevligt land.

    Risken är att det finns yngre människor som tror er och därför vill jag påpeka att Sverige inte varit diktatur sedan konungaväldet avskaffades och att synen på Östtyskland som statsbildning var synnerligen negativ hos i princip hela befolkningen med undantag för små sekteristiska kommunistiska organisationer.

    Det är ytterst märkligt att höra folk beskriva sveriges generella inställning till Sovjet och östblocket som beundrande mot bakgrund av i vi hade i princip ett regemente i varje stad i det här landet som en konsekvens av nödvändighten att skydda oss från ett anfall från samma Östblock som högern idag påstår att vi alla älskade.

    Vem vinner vadå på att framtälla Sverige under den här tiden som en diktatur befolkad av hjärntvättade zombies?

    SvaraRadera
  4. F.ö verkar inte Ingemar Nordin veta vad han pratar om. Givetvis väljer konspirationsteoretikerna 1998 att räkna ifrån eftersom det var ett extremt år vilket skulle kunna få det att se ut som om ingen ökning förekommit, för en femåring i alla fall. MEN även sedan dess har faktiskt temperaturen ökat.

    Gör er gärna besväret att titta på data från längre mätningar, de finns ju där ute. Kontrollera även gärna mot modeller där naturliga variationer som solaktivitet har tagits hänsyn till.

    SvaraRadera
  5. Mer sanning behövs. Och vett i diskussioner / debatter. "You are never called upon to prove a negative, thats a law of logic"

    SvaraRadera
  6. Henrik, när ska du på allvar sätta dig in i klimatdebatten?

    http://uppsalainitiativet.blogspot.com/2009/11/ingemar-nordins-artikel-ar-inte.html

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.