2009-11-09

Kommunismens fall

Här är en del videoklipp från Timbros konferens om kommunismens fall.

1 kommentar:

  1. Några reflektioner:

    Jag tror det är farligt o gå omkring o tro att kommunismen har fallit.

    Visst, murar och rent fysiska uttryck har försvunnit och fallit men "Die mauer im Kopf" existerar fortfarande som om ingenting hänt.

    Följeslagarna och tillbedjarna har bara omgrupperat och försvunnit in i de västliga institutionerna och ser det som att de har förlorat slaget, men kriget är dom fortfarande förvissade om att de skall vinna.

    Tanja Bergkvist bloggar t.ex. om ett av uttrycken för denna omgruppering, "Genusvansinnet". Klimat- och miljöhysterin är givetvis ett annat område.

    Nu spelar dom enligt "våra" spelregler fast med andra och nya, modernt designade uniformer, det är det som gör det hela extra försåtligt. Det är nya unga generationer som skall manipuleras och indoktrineras nu.

    Dom har insett att via demokratins spelregler (ekonomiskt repressiva lagar och dito byråkratisk förbudsiver) och upphottad modernare retorik så kan de faktiskt underhålla och underblåsa de kommunistiska sympatier och vänsterströmningar som alltid funnits i väst och därmed få folk att köpa grisen i säcken helt självmant. På sätt o vis kan man se det som att de ser till att Väst tar (ekonomiskt) stryptag på sig självt.

    Att den ekonomiska motorn sen börja knacka och hacka kan man då givetvis med enkelhet skylla på den opålitliga och otillräckliga kapitalismen.

    Hmmm, morgonkaffet var extra gott idag.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.