2010-12-10

FRA ljögs genom riksdagen

"Under sommaren 2008 pågick många och långa diskussioner om vad FRA egentligen skulle få göra med den information de samlar in. Om och om igen bedyrade Försvarsdepartementet att vi inte hade något att oroa oss för. Sverige skulle aldrig lämna ut känslig information om sina medborgare till främmande makt, sades det. Nu visar det sig att den oro vi hade var mer än befogad. Riksdagen fördes bakom ljuset. (...)

Hade denna information framkommit innan voteringen kring FRA-lagen den 18 juni 2008, hade kanske fler kritiker haft mod och kunskap att våga rösta nej. Man ville inte tro att ens egna tjänstemän och den ansvarige ministern såg oss kritiker i ögonen och blåljög. Nu vet vi bättre."
Före detta fp-riksdagsledamoten Camilla Lindberg i Aftonbladet.

Se även: Sagor från livbåten | Allt om ingenting

15 kommentarer:

  1. Det är ju vidrigt... Psykisk terror, man vågar ju knappt andas längre då man inte vet vem som lyssnar..

    SvaraRadera
  2. Hmm...är inte det här brottsligt? Kan man polisanmäla ansvariga för trolöshet mot huvudman?

    SvaraRadera
  3. Det ser bestämt ut som om FRA-debatten fått nytt bränsle. Nu ska det bli intressant att se hur länge det dröjer innan motelden kommer och vem som avfyrar. Blir det återigen GD Åkesson? Eller Tolgfors? Eller nöjer man sig med ett pressmeddelande från FRA:s propagandaministerium?

    SvaraRadera
  4. Ett förtydligande: GD-Åkesson ska inte förväxlas med SD-Åkesson.

    SvaraRadera
  5. Är det här en bra beskrivning av vad som har hänt?

    "Den som, med uppsåt att riket eller del därav ska, med våldsamma eller annars lagstridiga medel eller med utländskt bistånd, läggas under främmande makt eller bringas i beroende av sådan makt eller att del av riket på så sätt ska lösryckas, företar en handling som innebär fara för uppsåtets förverkligande, döms för högförräderi till fängelse på viss tid, lägst tio och högst arton år, eller på livstid eller, om faran var ringa, till fängelse i lägst fyra och högst tio år."

    SvaraRadera
  6. Är det här en bra beskrivning av vad som har hänt?

    --------------------------------

    Det är en bra beskriving på alla fascisters favoritargument oavsett om dom kopplar det till folk som äterutländsk mat eller spammar Per Gudmundson blogg med islamhat.
    Det finns inget som får den att stå så hårt på fascister som när dom börjar fundera runt ämnet landsförräderi exekutionspatruller...

    SvaraRadera
  7. Micke: Ja, alla som hänvisar till stycken ur lagen är automatiskt fascister...

    SvaraRadera
  8. Kunde inte de stackars riksdagsledamöterna läsa lagförslaget innantill och inse själva vad det var de röstade för? Eller är det för mycket begärt?

    SvaraRadera
  9. Ja, alla som hänvisar till stycken ur lagen är automatiskt fascister...
    ---------------------------------
    Jag förstår att det är viktigt för dig att andra driver krav på att du fängslas för landsförräderi för ditt stöd till Wikileaks.

    Ingen annan än du lider en sån omfattande brist på intellekt.

    SvaraRadera
  10. @ANNM:

    Visst har du en poäng, men problemet med det här lagpaketet är att det är enormt snårigt. Saker döljs medvetet på ett synnerligen djävulskt sätt. Just därför kunde t.ex. försvarsministern stå och blåljuga om FRA:s trafikdatalagring i riksdagen. Det står nu i klartext i Datainspektionens rapport att Tolgfors inte höll sig till sanningen. Alla vana jurister som lusläst lagtexterna kunde dock se hur hans tunga blev svart där och då. Men knappast någon ledamot.

    Jag tycker också att riksdagen har varit blåögd när man överlåtit FRA:s utlandsutbyte helt åt regeringen. Det ligger snubblande nära tjänstefel att inte lagreglera den delen närmare. Självklart måste detta göras om från grunden. Precis som den vansinniga trafikdatalagringen m.m. m.m.

    SvaraRadera
  11. Ser man på. FRA anmäler sig själva.

    Problemet kan möjligen vara att det är kontrollorganet Siun som ska utföra granskningen, dvs samma personer som enligt klagomålet anklagas för att hittills inte ha gjort sitt jobb. Kan det sluta annat än på ett sätt, tro?

    SvaraRadera
  12. Micke: Halmgubbe igen lille vän. Blir det jobbigt för dig om du inte får hitta på själv vad jag tycker?

    Det verkar vara ca 95% av det du gör på den här bloggen; Hitta på vad andra tycker och skriva om dina vanföreställningar.

    SvaraRadera
  13. Skrämmande, dock inte särskilt förvånande! Vi FRA-motståndare visste ju att det skulle gå till så här. Det är ju åt helvete att vissa blev befordrade (läs Annie Johansson och Birgitta Ohlsson) efter att ha gått emot sin egen övertygelse. Horor kallar man de som säljer sin själ!

    Camilla är en superhjälte som rakryggat vågar stå för sina åsikter oavsett vad det kan betyda för hennes karriär och också vågar lämna det parti som vänt henne ryggen alt. pissat på henne.

    @ Micke

    Vad är det för fel på dig egentligen? Du är ju inte ens nära att hålla dig till ämnet, nå'n gång!

    Du hade blivit bannad direkt från vilket forum som helst. Jag tycker Henrik är på tok för snäll när det gäller dig.

    SvaraRadera
  14. @Anonym
    "Horor kallar man de som säljer sin själ!"
    What? Jag som alltid trott att dom sålde sin kropp... ;)

    Håller med dig om Camilla (Camilla for president!) och Micke

    SvaraRadera
  15. @ConnyT

    Stämmer. Sälja sin kropp är prostitution. Alternativt medverkande till medicinska experiment.

    Att sälja sin själ kallas som regel "yrkespolitik".

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.