2011-05-21

Sverigedemokrat stöder Ryssland

När det gäller konflikten mellan Ryssland och Georgien vill sverigedemokraterna att Sverige skall ligga lågt. I vart fall är det den linje som Margareta Sandstedt (sd) driver i EU-nämnden.

Hon tycks mena att det är viktigare att vi har en god relation till Ryssland än att vi reagerar när den ryska björnen sätter skräck i sina grannländer.

(Sd) har dock backat om att detta skall vara partiets linje även när det gäller Ryssland förhållande till länder i vårt närområde som Finland och Baltikum. Det hela tycks alltså mer vara en fråga om avstånd än om principer.

14 kommentarer:

  1. SD har en minst sagt märklig utrikespolitik. Länder som Georgien måste rimligen få attackera Ryssarna som de vill om de upplever orättvisa gränser, etc. Var inte SD dessutom motståndare till kriget i Irak när det begav sig? Om de SD fått bestämma skulle alltså Irak fortfarande haft sina massförstörelsevapen vilka kunde förinta europa på ca 90 minuter.

    SvaraRadera
  2. @ nyliberal

    lol?

    SvaraRadera
  3. Nyliberal har rätt. Det var Georgien som attackerade Sydossetien och därefter räddade Ryssland Sydossetien. Georgiska soldater mördade sydossetiska civila och försökte förgifta vattnet i deras huvudstad. Georgien var tilltänkt NATO medlem och flera västländer hade sålt vapen till dem, vapen som användes mot civila, därför började propaganda om att det var ett ryskt anfallskrig komma från väst.

    Ryssland är ett pissland, men här gjorde dem helt rätt.

    SvaraRadera
  4. Vilka massförstörelsevapen hade Irak? Har "Nyliberal" hittat något som resten utav världen missat?

    Angående Georgien så var det dock inte Ryssland som började rent militärt.

    SvaraRadera
  5. Ännu en som sällar sig till kommentarskören och ger HAX bakläxa. Ryssarna hade tom. ett fredsbevarande FN-uppdrag i SydOssetien när Georgien attakerade. Ryssland agerade precis så som de var tvungna att agera i den situationen. Georgiens provokation skall antagligen ses som ett lackmustest på Ryssland, det fanns en gräns.

    HAX, med den media vi har idag, så skall du inte tro att det som står i tidningen är sant. Dessutom är sovjetunionen borta sedan 20 år, släpp kommunistskräcken och tillhörande indoktrinering. Att vissa säkerhetstjänster fick lite å göra och kanske önskar tillbaks de tiderna, det kan jag nästan förstå. Men jag blir arg om du önskar tillbaks det.

    -Magnus

    SvaraRadera
  6. Lite märkligt kan tyckas att Ryssland hade massor med trupp på plats innan fientligheterna bröt ut.
    Även MUF skickade ut ett pressmeddelande om att man skulle stödja Ryssland i den konflikten...

    SvaraRadera
  7. @Ssargon

    Angående Nyliberal....

    sarkasm = "yttrande som innehåller skarpt ironisk eller hånfull kritik"

    SvaraRadera
  8. Hallå? Kosovo? Kommer ngn ihåg?

    Ni får välja, antingen får både kosovo och sydossetien bryta sig ut. Eller så får ingen det. Anser jag.

    Ja e för dig till 100% Hax, men här vill jag faktiskt veta vad du anser. Anser du att det var rätt att Kosovo fick bryta sig ut men inte sydossetien, båda eller ingen? Eller bara ena?


    (Ja ska ta å regga en sån hära openid, så kanske de känns bättre för alla.)

    SvaraRadera
  9. Anonym: Du förenklar alldeles för mycket. Serberna utförde ett massmord mot civila, Sydossetierna utfördes viss gerillakrigföring som del av en konflikt med Georgien, en konflikt som bara existerade då Georgien ville lägga beslag på Sydossetien.

    SvaraRadera
  10. 40 000 miljarder ryssar kan väl inte ha fel?

    SvaraRadera
  11. Säger vem? Serberna dödade inte mer civila än amerikanerna dödar i irak.

    Så den enda som förenklar är du. Annar skan du ju ta frma FNs egna siffror på hur många som dog i kosovo totalt när konflikten va röver...

    SvaraRadera
  12. Anonym: Uppenbarligen är det en förenkling att bara jämföra civila döda. Serberna mördade systematiskt och med godkännande från högsta ledaren.

    SvaraRadera
  13. @Anonym 22/5 kl08:12 Nej det var inte alls märkligt att Ryssland redan hade trupper på plats i Sydossetien. Trupperna fanns redan där som fredsbevarande trupp under FNs överinseende. 2008 var nämligen inte första gången som Georgien ställt till elände. Det fredsbevarande uppdraget följde efter fredsfördraget mellan Georgien och Abkhasien den 14 Maj 1994 där parterna enades om en fredbevarande CIS styrka (Commonwealth of Independent States) med FN observatörer.

    http://www.adh-geneva.ch/RULAC/peace_operations.php?id_state=184

    -Magnus

    SvaraRadera
  14. воистину швеция - страна непуганных лосей.
    может, хть сидишники наведут, наконец, порядок. или вам мало мечетей и не терпится ппоскорее омусульманиться?
    дарю чеченцев. всех до единого вместе с территорией, только назад мы их не возьмём.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.