2011-05-21

Tysk polis stänger (pp)-servrar inför val

På söndag är det delstatsval i tyska Bremen. Under fredagen stängde tysk polis det tyska piratpartiets servrar. På begäran av fransmännen. Vilket bland annat ledde till att hemsidor, wikis och e-post stängdes ner. För ett politiskt parti!

Det hela rör sig tydligen om vad som har skrivits på en Piratepad, som är en brandad Etherpad – det vill säga i ett ordbehandlingsprogram där olika skribenter kan redigera text i realtid.

En smula olyckligt, för att uttrycka sig diplomatiskt.

Piratpartiet | Falkvinge | TorrentFreak | Anne Kekki | Piratenpartei.de | Netzpolitik | heise online | Nipe | Etherpad

8 kommentarer:

  1. Om piratpartierna slutade med att understödja kriminell verksamhet som upphovsrättsbrott och dataintrång skulle detta nog inte inträffa. Dock utgör ju stöd till kriminella som The Pirate Bay och Wikileaks grunden i piratideologin (om man nu kan kalla organiserat snytltande och indirekt stöd till terrorism ideologi) så det lär inte ske.

    SvaraRadera
  2. @ Mr. H
    hehehe ... trololol :D

    SvaraRadera
  3. Hmm, själv undrar jag om det egentligen inte är bra för tyska piratpartiet.

    Menar att de knappast kunnat skapa bättre pr själva när de riktar sig mot väljare som redan är förbannade på statsmaktens fasoner :P

    SvaraRadera
  4. Johan H: Bla bla bla bla gnäll gnäll troll troll.

    Gå och lägg dig.

    SvaraRadera
  5. Själv tror jag också att det faktist är mer possetivt. Lär ju bli massa prat och skriverier om detta.

    SvaraRadera
  6. Det här är kanske inte alls politiskt motiverat, men fortfarande, hade det varit ett parti som CDU så hade knappast polisen klampat in och beslagtagit servrarna bara för att någon hade missbrukat någon social tjänst som partiet lagt upp.

    Förhoppningsvis går det här att vända till något positivt för partiet.

    SvaraRadera
  7. Har vi inte varit rätt förskonade från botar som kört sitt "stjäla gräsklippare"-mantra de senaste åren? Jag tycker mig ha sett en plötslig uppgång i deras gutturala läten den senaste tiden, och undrar var den energin kommer ifrån.
    Är det någonting stort på gång, som de vill att vi ska missa genom att spendera tid på att förklara sånt som vi lämnade bakom oss 2006, eller är det bara en ny generation som drömmer om gamla monopol?

    /Smen

    SvaraRadera
  8. Tänk om polisen raidade ICA huvudkvarter bara för att några ungdomar stod utanför en ICA Nära och sålde glad-röka? Ungefär så beskrivs fallet av styrelsen. En delad server stängdes ner och de drog pluggen på alla andra servrar bara sådär. Jag känner igen arbetssättet.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.