2006-11-20

Niklas Svensson back in business

Förre Expressen-reportern Niklas Svensson är åter i sadeln.

Han fick ju sparken från Expressen, efter att det visat sig att även han varit inne och snokat i sossarnas datamaskin.

Nu har han tutat igång frilanslådan Nyhetsbolaget.se som skall leverera "raka, tuffa nyheter". Han skriver dock inte om dessa nyheter kommer att vara korrekta... (Se här och här.) ;-)

I samband med detta återupplivar Niklas även Politikerbloggen. Där kan man i dag bland annat läsa om de nya ministrarnas taxivanor och om hur Mona Sahlin söp bort hemliga papper på Spy Bar.

Välkommen tillbaka, säger jag med lite skräckblandad förtjusning.

2 kommentarer:

  1. Den svenska politiska journalistiken är minst sagt usel. Man granskar inte maktutövningen utan endast formalia som taxikvitton.
    Mats Svegfors, landshövding i Västmanland, skrev i samband med de ministrar som tvingades att avgå att ingen journalist granskade hans tjänsteutövning. Om han däremot skulle ha fel med ett kvitto skulle det bli ett himla ståhej.

    SvaraRadera
  2. "Nyhetsbolaget" låter i mina öron som en liten självironisk vink åt att han "skapar/producerar" nyheter istället för att "upptäcka" eller "gräva fram" dem. :D

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.