2007-02-06

Och prislappen för detta trams är..?

"Den 6 februari uppmärksammas för fjärde gången Safer Internet Day över stora delar av världen. I Sverige lanserar Medierådet en guide om barns och ungas användning av mobiltelefoner. Den visar på både möjligheter och risker, och ger konkreta tips om hur vuxna kan stödja barn och unga i deras digitala vardag.

Syftet med guiden är att uppmärksamma vuxna på att mobiltelefonen numera också är en dator, med möjlighet att ta del av olika innehåll och tjänster. (...)

Guiden är framtagen av Medierådet i brett samarbete med representanter från IT-Företagen, BRIS, Friends, Lunarstorm, Post- och telestyrelsen, Konsumenternas tele- och Internetbyrå, Myndigheten för skolutveckling, Etiska Rådet för Betalteletjänster, MobilTeleBranschen, Telenor och Telia. (...)

Safer Internet Day är ett led i EU-kommissionens Safer Internet Plus Programme, med syfte att skapa en säkrare användning av Internet bland barn och unga. EU-nätverket Insafe, där Medierådet är svensk partner, anordnar den 6 februari ett internationellt blogg-maraton."

Ur ett pressmeddelande från Kulturdepartementet.

En helt vanlig dag i de arma svenska skattebetalarnas absurda värld...

Fia! Kom omedelbart tillbaka!

(Tipstack: Erik)

1 kommentar:

  1. EU driver fram en massa nya spiondirektiv, och har sedan en "Safer Internet Day"? Det är ju bra om barnen lär sig kryptera men av någon anledning misstänker jag att kampanjen inte ägnar sig åt det.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.