2007-02-05

Saker du aldrig kommer att få se i svenska media

Lite mer om FN:s klimatpanel:

Här är IPCC:s arbetsmaterial - som de inte vill skall komma till allmänhetens eller medias kännedom. (Ha tålamod, då det förefaller vara mycket hög belastning på denna server just nu.)

Här är en rapport som ger en alternativ tolkning av IPCC-materialet. Presrelease. Rapporten.

Enjoy!

(Via Bonum Commune)

11 kommentarer:

  1. Jo självklart, killarna (och tjejerna?) på "Junk Science" kan ju inte ha fel. Tur att det finns helt opolitiskt motiverade, renhåriga människor kvar där ute som kan avslöja den stora klimatkonspirationen sammanställd av tusentals forskare och experter från hela världen. Men så klart, de har ju blivit grundlurade av de alarmistiska politikerna, som ringer i panikklockan.
    Då frågar jag mig: hur blev "växthusalarmismen" plötsligt en modegrej för alla världens politiker? Sen när det är politiskt-ekonomiskt korrekt och vinstdrivande för det politiska etablissemanget att "lansera" myten om en människoframkallad klimatförändring? Om jag inte missminner mig låg all miljöhänsyn ganska långt ned på de flesta mainstream-politikers lista för inte så värst länge sen.
    Och inte kan vi väl tillskriva miljövänstern sådan genomslagskraft att de lyckats manipulera hela den politiska scenen i denna fråga? Knappast.
    Det politiska intresset ligger ju istället mest hos skeptikerna, (av vilka en del) tycks vilja slå vakt om näringsliv och en oljebaserad ekonomi till varje pris.

    SvaraRadera
  2. Tja, något skäl till att försöka hålla allt hemligt har väl panelisterna.

    Panik är för övrigt politikernas bästa vän. En "kris" och de kan motivera vad som helst - övervakning, skattehöjningar etc.

    Kan de sedan kassera in röster på all panik som media skapat... You bet they will!

    SvaraRadera
  3. Nä, hur skulle miljöhysterin kunna vara politiskt motiverad?!?!

    "No matter if the science is all phony, there are collateral environmental benefits...climate change provides the greatest chance to bring about justice and equality in the world"
    - Christine Stewart, kanadensisk f.d. miljöminister

    SvaraRadera
  4. "Fred är frånvaron av opposition mot socialismen."
    Karl Marx.

    SvaraRadera
  5. "Politicians like to panic, they need activity. It´s their substitute for achievement."
    Sir Humphrey i "Yes, Minister"

    SvaraRadera
  6. Vår västerländska civilisations överlevnad beror på om vi kan försvara oss mot islamism och andra destruktiva krafter. Det är vår tids verkliga politiska fråga. Även om det skulle visa sig vara sant att uppvärmningen hotar mänsklighetens överlevnad kan inget göras åt saken utom i vår globala västerländska civilisations regi. Miljöfascisterna tror att det skulle gå att skruva tillbaka utvecklingen genom att kasta grus i maskineriet, men det de åstadkommer är ännu mer miljöförstöring. Tänk vilken destruktion det skulle bli om det bröt ut atomkrig. Kom inte och säg att det USA:s fel. USA är den återhållande kraften, världspolisen. Det finns inget alternativ. När Romarriket gick under kom den mörka medeltiden och utvecklingen tog ett steg bakåt motsvarande minst tusen år. Det är vad islams mentalitet hotar med i dag, att föra oss tusen år bakåt i tiden.

    SvaraRadera
  7. "miljöalarmismen är dagens motsvarighet till religionen"

    Ja, jag var inne på det när jag kommenterade släckning av lampor av alla samtidigt i fem minuter:

    "...jag antar att detta var en slags rit -- såna som skapas i religioner -- som man är i behov av när man är övertygad om att en katastrof är på väg. Som för att mobilisera tro och känslan av gemensam uppgift."

    Men det är ju än mera raffinerat att tänka att vi är i behov av religion innan riten kommer in. Politikers behov är kanske en dramaturgi med en uppgift som motsvarar prästens dom över en syndfull församling men där prästens rättrådighet - predikan – kan rädda dem.

    Tyckte ni att detta inte lät övertygande? Jag säger bara (frälsaren för min tes): Al Gore. :-)

    För övrigt. En uppgift av historisk betydelse torde nog vara något vi är i behov i vårt meningsskapande som människor. (Tur att den inte alltid är den för 60 år sen med hakkorset.) Klimatkatastrofen verkar vara en "inkvisitionen light" (inom SD anses f ö att värdet av ”mångkulturalism” på liknande sätt är något man inte får avvika ifrån; kanske riktigt, men inte internationellt och lika starkt som växthuseffekten).

    SvaraRadera
  8. Knute:
    Oj oj! Vad vi alltså har att vänta är civilisationsernas krig, kampen om (den västerländska)mänsklighetens överlevnad, atomkrig, en världsutveckling som kan ta flera steg tusentals år tillbaka i tiden. Eller kanske bara tillbaka till mörkaste medeltid. Börjar man inte nästa känna oset av..alarmism?
    Och glöm inte hur ljust det var i Bagdad, Persepolis, Herat m.m när "mökret" låg som allra tätast över Västeuropa.

    SvaraRadera
  9. Famous last words.
    Leve idiokratin.

    SvaraRadera
  10. Fredrik, Hur i all världen skulle det gå till att göra något åt klimatet på jorden så länge folk strider med varandra? Då handlar det om bomber och inte miljö. Hat och mord och ju mer förstörelse dess bättre i stridens hetta.

    Än sen då om det låter som jag kommer dragande med en annan alarmism som alternativ till miljöalarmismen, symbolfråga som symbolfråga, halmstrå som halmstrå. Det är en underbar värld och det menar jag faktiskt utan all ironi. Polarisarna blir tjockare och antalet isbjörnar i världen ökar.

    SvaraRadera
  11. Hjälp. Har aldrig egentligen tänkt tanken på den nivån. Det är verkligen ett fenomen som går igenom hela den moderna politiken. Skräm folk som inte är insatta till att tro att allt är hemskt så går dom med på vad som helst. Jag kan komma på exempel från båda sidor i den frågan... :S

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.