2007-02-05

Tjockskallar!

Jag har tidigare skrivit om den belgiska "liberala" EU-parlamentarikern Frédérique Ries och hennes initiativrapport om vad hon tycker att EU bör göra åt att dess befolkning är så fet.

(Det är hon som bland annat vill ge skolbarnen i EU en gymbag, med utrustning med EU-loggan på.)

Nu har frågan varit uppe i plenum. En del vansinnigheter har putsats bort, till exempel gymbagen. Men mycket gick igenom. Bland annat har EU-Parlamentet klassat fetma som en "kronisk sjukdom". Man sjösätter även en omfattande propagandasatsning, inskränker rätten att annonsera för sådant som man anser vara ohälsosamt och har åsikter om vad media bör skriva i ämnet. Man kommer framledes inte att få hävda att rödvin är bra för hälsan. Alla nya hälsoargument om matvaror måste registreras till European Food Safety Authority. Och så vidare...

Suck!

Som vanligt när EU breder ut sig på nya, politiskt trendiga och korrekta områden, var protesterna få.

En som höjde sin röst var dock svensken Christofer Fjellner - som förklarade varför de fyra moderata ledamöterna röstade emot det idiotiska förslaget.

Länkar:
Fjellners anförande
Min tidigare sågning av Ries rapport
EU-Parlamentets sammanfattning av förslaget
EU-Parlamentets rapport från torsdagens plenum
Dokumenten i frågan
Frédérique Ries

4 kommentarer:

 1. Jag börjar får riktigt dåliga vibbar från EU-projektet. Mer och mer tyrrannisk, mer och mer klåfingrig. Särskilt som jag lyssnar till Thomas DiLorenzo som hävdar att amerikanska inbördeskriget inte alls var något inbördeskrig utan ett krig för att förhindra sydstaternas oberoende. (Disclaimer: Jag är INTE för slaveri pga detta uttalande.) Ska jag, eller mina efterkommande, behöva uppleva något liknande? EU har snart en ordentlig stående armé, och när EU blivit så tyrrannisk så majoriteten av Svenskarna vill gå ur kanske de helt enkelt invaderar Sverige för att "save the union" in bästa Lincoln-anda. Kan tyckas självklart att ett land får lämna EU nu, men det sågs som självklart åxå av de amerikanska staterna när de bildade unionen... Brrr.... och här finns inte ens en konstitution som man kan använda för att svart på vitt visa att EU har gått för långt... Känns inte bra. Inte bra alls.

  SvaraRadera
 2. OT:

  Det så kallade inbördeskriget var lika mycket inbördeskrig som första världskriget. Om man har totalt ett tjugotal länder, i två olika unioner, som krigar mot varandra, då har man INTE ett inbördeskrig.

  SvaraRadera
 3. Is the madness ever going to end?

  Bye, bye to freedom. Why doesn't the EU start a daycare center, mandatory - what else? - for all European adults to get it over with: Helmets will be required at all times, only asparagus will be served and Vilse i Pannkakan will be playing 24 hours a day - dubbed in every thinkable language, of course!

  SvaraRadera
 4. Biten om "kronisk sjukdom" får mig att tänka på South Park-avsnittet "Bloody Mary"...

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.