2007-03-09

Ännu en "expert"

Nu skall även Hollywoodstjärnan Leonardo DiCaprio göra en dokumentärfilm om global uppvärmning.

Det är uppenbarligen en lönsam nisch...

I filmen 11th hour kommer DiCaprio att haka på alarmismen, men även föreslå en del egna "praktiska lösningar".

Så, nu kan vi alla sova gott om natten - nu när klimatdebatten och allmänna opinionen ligger i så sällsynt kvalificerade händer.

[Länk]

8 kommentarer:

  1. Skall man misstänka att DiCaprio är storanvändare av energi liksom energisvinet Al Gore?

    SvaraRadera
  2. Man blir så matt. Alldeles oavsett hur det ligger till med den globala uppvärmingen vore det bästa om Hollywoodstjärnor gav fan i sådant här.

    SvaraRadera
  3. Det mest märkliga är väl ändå att denna mediedrivna storm kommer NU, när vi börjar få belägg för att andra faktorer driver klimatet i mycket högre utsträckning än koldioxid (landyteförändringar och kosmisk strålning t ex). Samtidigt som IPCCs övre prognoser för mängden koldioxid blir alltmer orimliga ju längre tiden går. Deras förra toppscenario förutsatte ju 1600 ppm koldioxid. Nu när vi har brännt ungefär hälften av världens olje- och gasreserver och lyckats få upp nivån en 70 ppm så skall nästa hälft alltså ge 1200 ppm... jomenvisst. Den som inte ser att det är orimligt har inte så lite ideologiskt färgade glasögon.

    SvaraRadera
  4. Jag saknar kunskap men det slår mig inte som orimligt i sig på något sätt. Världen är påfallande ofta olinjär.

    SvaraRadera
  5. Jag saknar kunskap men det slår mig inte som orimligt i sig på något sätt. Världen är påfallande ofta olinjär.

    Politisk religion är alltid linjär.

    Sånt skapar problem.

    SvaraRadera
  6. Vi är så funtade (åtminstone en del av oss) att vi måste ha något att vara rädda för. H5N1, den stora kometen, helvetet, elaka aliens med rektalprober, instundande istid eller en klimatförbättring som av de troende miljötalibanerna kallas för global warming och som i deras värld skall utrota oss alla. Skulden läggs på den onda människan som hotar den sköra naturen med sina koldioxidutsläpp. Det handlar förvisso om en svindel av stora mått och enda botemedelet är det vanliga - höjda skatter. Jon är emellertid otypisk. Han fattar inte humör och börjar okväda oss klentrogna som inte tror på att livets gas koldioxid - växtrikets byggsten kan tilta klimatet vid de aktuella låga halterna. Jon man har redan kommit till olineariteternas värld i det här sammanhanget. Flip-flopmekanismer som golfströmmens tvärstopp är inte ovanliga när talibanerna går till attack. Du kan inte vara vänster med det visade jämnmodet?

    SvaraRadera
  7. bo, glöm nu inte bort de livsfarliga terroristerna som mycket farligare än både nazister och kommunister.

    Hotet som tvingar demokrati eller demokrati att börja övervaka allt deras medborgare gör.

    Eller du kanske är så rädd för dem att du inte ens vågade skriva om dem? ;)

    SvaraRadera
  8. Ja visst ja de härligt nyttiga terroristerna - hur kunde jag glömma dem.
    Såg någonstans att polarkalotterna på Mars minskat konsekvent och kraftigt under dom senaste tre åren. Det måste väl bero på de par stycken explorationsbilar som vi skickat dit? Det kan väl i alla fall inte bero på solens förehavanden fast det är ju ändå samma sol som skiner på båda ställena. GM har förmodligen skickat dit alla osålda SAABar dom haft. Är inte dessa polarkalotter kolsyreis? DVS koldioxid. Då jädar lär det snart bli riktigt varmt på mars eller?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.