2007-04-27

Free Kareem!


I dag har det demonstrerats till förmån för den fängslade egyptiske bloggaren Karim Amer runt om i Europa och USA. Han är dömd till fyra års fängelse för att ha förolämpat regimen i Egypten (han ifrågasatte dess öppna och demokratiska sinnelag) och för att ha hädat islam (han kallade den intolerant).

Ovan bilder från dagens demonstration i Stockholm.

Se rapporter från fler städer, allt eftersom de trillar in på www.freekareem.org

Uppdatering: Se även den moderate riksdagsledamoten Henrik von Sydows pressmedelande. (Han var en av dagens talare.)

15 kommentarer:

 1. Du är imponerande snabb.. Jag kom precis hem.

  SvaraRadera
 2. Skulle varit kul att gå runt bland de där demonstranterna och kolla hur många som också klagat på behandlingen av Ahmed Yusuf och hur många som bara bryr sig när det är folk i andra länder som drabbas. (Jag vet att du skrivit om honom, Henrik)

  SvaraRadera
 3. En hel del av de som var där skulle jag våga påstå, herr Palm. Å andra sidan var vi inte så värst många som var där.. det var lite dålig uppslutning tycker jag.

  SvaraRadera
 4. Thomas - ställ dig under något annat träd och skäll. Detta är en nyliberal / libertariansk blogg. Vi tar idéer på allvar och anser att man skall vara konsekvent med dem.

  En av dessa idéer som vi vårdar (och som de flesta andra verkar skita i) är rättssäkerheten.

  SvaraRadera
 5. Dessutom - den ende politikern som var med i dag, den moderate riksdagsledamoten Henrik von Sydow, vill jag minnas har protesterat i fallet Yusuf.

  SvaraRadera
 6. Henrik, jag är medveten om att du är rätt konsekvent i din liberala syn, men många andra som kallar sig liberaler drar snabbt iväg i totalitär riktning när det handlar om islam och påstådda hot om terrorism. Ta t ex en populär bloggare som Dick Erixson som försvarar i stort sett vilka övergrepp som helst. Jag har som sagt inte koll på relativa storlekarna av dessa två falanger inom den "liberala" rörelsen, men många objektivister drar iväg åt det militanta.

  SvaraRadera
 7. thomas palm,

  gårdagens demonstration handlade inte om Ahmed Yusuf. Den handlade dels om Abdul Kaim, dels om yttrandefrihet. Jag har tagit initiativ till detta för jag blev upprörd över att man sätter en ung människa i fängelse i 4 år bara för att han har uttryckt sina åsikter.
  Jag kan inte uttala mig för andra än mig själv men jag tycker att behandlingen av Ahmed Yusuf är fel.
  Däremot vet jag att åtminstone två av talarna igår har protesterat i det fallet. Även Mattias Svensson som skulle ha talat men fick förhinder har protesterat. (Får jag gissa tror jag att även Henrik von Sydow tycker att det är fel.)
  De har inte bara protesterat i fallet med Ahmed Yusuf. Dessutom har de utmanat svenska staten i fallet med Ahmed Yusuf och riskerat påföljd för hans skull. Se mer på=>

  http://www.aftonbladet.se/vss/debatt/story/0,2789,744351,00.html

  Det är som du med ditt inlägg visar mycket lättare att sitta på läktaren och gnälla på oss som gör något i stället för att göra något själv.

  SvaraRadera
 8. thomas palm>> Du är lite fel ute i din politiska analys av 'liberala/libertianer' och hur man står i skalan frihet <-> authoritarian.

  En tipsvore att kolla in http://www.politicalcompass.org/ som jag anser mer talar för hur vi bör tala om skalor på tvåtusen talet.

  SvaraRadera
 9. [url=http://refmax.cokincokine.com/]rencontre libertine[/url]

  SvaraRadera
 10. thanks repayment for this tips

  SvaraRadera
 11. Merry Christmas and Happy New Year, may all your wishes come true!

  SvaraRadera
 12. thanks exchange for this tips
  pmu

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.