2007-04-15

Politiskt inkorrekt om klimatfrågan


I boken The Politically Incorrect Guide to Global Warming and Environmentalism går Christopher C. Horner i närkamp med klimatfrågan, alarmismen och miljörörelsens dolda agenda.

Länkar: Boken | CD-bok

Borde inte någon ge ut den på svenska?

6 kommentarer:

  1. Finns på adlibris,... vilket det kanske känns mer aktuellt att handla från?

    SvaraRadera
  2. I recensioner på Amazon hävdades, föga förvånande, att boken inte har högsta vetenskapliga klass (skriven av ekonom) utan mer syftar till att "Tillhandahålla Argument". Men boken har säkert många bra reflektioner och argument! Generaliseringar som inte är fullständigt riktiga är ju ändå viktiga som korrigerande de fundamentala felen (i debatten).

    Absolut jättebra med denna bok!!

    Vem orkar förresten läsa långrandig vetenskap? Eh... själv skulle jag vilja se den s a s vetenskapliga boken "The Chilling Stars - A New Theory of Climate Change", av forskaren Svensmark och vetenskapsjournalisten Nigel Calder, översatt.

    Möjligen måste beslut om översättning fattas kvickt för att det alls ska bli av, men denna boks aktualitet kommer helt säkert att öka med tiden några år framåt, trots att den delvis innehåller purfärska vetenskapliga rön (rön som helt övertygande uppenbarar nya samband). Boken återspeglar även den vetenskapliga processen på ett ...trevligt sätt. Men det är kanske ingen bra argument-bok att ha i fickan...

    Det borde vare ett obligatorium för alla förlag med vetenskaplig litteratur att kasta sig över detta senare alster! Nobelpris inom några decennier!

    SvaraRadera
  3. Nu kommer jag till adlibris, det gjorde jag inte förra gången jag klicka på länken. Kanske min dator som spökar, den brukar göra det efter att jag besökt för många liberala sidor ;)

    SvaraRadera
  4. Lite offtopic kanske, men ser i Expressen att meterologerna spår att denna vecka blir kallare.

    Jag tror jag har hittat (hm, vore kanske bra att veta) en sida med ett par månaders prognos rörande solaktivitet. Tydligen finns det mönster i den som forskarna kan se.

    Om det stämmer är relevanta data kan det globalt bli mindre låga moln och varmare den 20 samt 28-29 april. Men lokalt är ju vädret i första hand beroende av lokala förhållanden. Dock är kommande år ett s a s 11-års-minimum i solaktivitet och blir nog en liten smula kallare än normalt (om nu inga "El ninjos" dyker upp).

    /Väder- och klimat-storklåparen Magnus :P

    (Globalt ger i alla fall solaktivitet och klimat >90% korrelation i olika tidspann. Om det regnar i Borås är nog en annan sak... :-/ )

    SvaraRadera
  5. Att det regnar i Borås är ett logiskt imperativ som inga fjantiga naturlagar kan påverka på något sätt =)

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.